Βίκυ Μοσχολιού το κορίτσι της Τρούμπας

Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας για τη νεαρή Βίκυ Μοσχολιού περνούσε αναγκαστικά από την Τρούμπα

Βίκυ Μοσχολιού το κορίτσι της Τρούμπας

Προκειμένου να πάρει τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της επιτυχίας η νεαρή και άσημη Βίκυ Μοσχολιού έπρεπε πρώτα να βαπτιστεί στα βρόμικα νερά της Τρούμπας, στις αρχές μιας μαγικής δεκαετίας όπως ήταν η δεκαετία του '60.

Ένας φανατικός θαμώνας λαϊκών μαγαζιών την εποχή εκείνη, ο φροντιστής της Φίνος Φιλμ Παντελής Πολιεράκης ήταν ο ανθρώπινος καταλύτης που έλυσε τα μάγια κι έδωσε την ευκαιρία στην Βίκυ Μοσχολιού να καθιερωθεί στο λαϊκό στερέωμα.

Την εποχή εκείνη η νεαρή τραγουδίστρια προσπαθούσε να συνέλθει από την οδυνηρή εμπειρία της Αυστραλίας, όταν ακολουθώντας τον Στέλιο Καζαντζίδη στις συναυλίες του βρέθηκε ξαφνικά μόνη και απροστάτευτη στη μακρινή ήπειρο.

Η Μοσχολιού εμφανιζόταν στην Τριάνα του Χειλά καθηλωμένη στο πάλκο περιμένοντας να έρθει η σειρά της για να πει ένα δυο τραγούδια.

Ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος την άκουσε εκεί ένα χάραμα μαζί με τον Πολιεράκη και οραματίστηκε αμέσως το πλάνο με το κορίτσι που θα έβγαινε σε κάποιο παράθυρο κακόφημου σπιτιού της Τρούμπας για να πει το τραγούδι της τελικής σκηνής στην «Λόλα» του.

Η συνέχεια εκτυλίχθηκε στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, που είχε μεταμορφωθεί σε... Τρούμπα για τις ανάγκες της ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου. Είχαν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για το μονοπλάνο, για την μια κι έξω κινηματογράφηση της σκηνής. Ήταν στην καρδιά του χειμώνα, το κρύο ήταν τσουχτερό, χιόνιζε κιόλας κάποιες στιγμές, το γύρισμα έγινε χαράματα και η άπειρη Βίκυ Μοσχολιού χρειάστηκε να πάει εκεί τρεις απανωτές μέρες μέχρι να τα καταφέρει. Έτσι όμως τα τραγούδια γίνονται Ιστορία.