Να γιατί ο Χατζηχρήστος ήταν λεβεντιά - Η εξήγησή του στον Νίκο Φέρμα

Πολλοί πίστευαν πως ο Φέρμας ήταν ο πατέρας του Χατζηχρήστου

Να γιατί ο Χατζηχρήστος ήταν λεβεντιά - Η εξήγησή του στον Νίκο Φέρμα

Είναι πια γνωστός ο βίος και η πολιτεία του ηθοποιού Νίκου Φέρμα. Μπροστά από τον φακό ήταν ο νταής και ο βαρύμαγκας που δεν χάριζε κάστανα. Όταν έσβηναν οι προβολείς ξαναγινόταν αυτός που ήταν στ' αλήθεια - μια τρυφερή ψυχή, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν ο «Άγιος Φέρμας».

Περισσότερο από όλους ο Κώστας Χατζηχρήστος ο οποίος πέρα από σπουδαίος κωμικός ήταν ένας από τους πιο μπεσαλήδες και φιλότιμους ηθοποιούς που πέρασαν από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Η σχέση του Χατζηχρήστου με τον Νίκο Φέρμα ήταν μια φιλία ζωής, που ξεκίνησε από τα θεατρικά μπουλούκια. Σ' ένα από αυτά που έκανε κουμάντο ο Φέρμας, ο Χατζηχρήστος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης έστρωνε και κοιμόταν πίσω από τα σκηνικά μετά την παράσταση.

Όταν τον είδε ο Φέρμας του είπε: «Αυτό, Κώστα δεν θα το ξανακάνεις. Εγώ θα σου πληρώνω το ξενοδοχείο για να κοιμάσαι σαν άνθρωπος».

Ο Χατζηχρήστος δεν το ξέχασε ποτέ. Όταν πήρε τα πάνω του, μεσολαβούσε πάντα ώστε ο φίλος του να είναι παρών σε όλες τις ταινίες και σε όλες τις παραστάσεις του.

Για τον Φέρμα έλεγε: «Η ψυχή του ήταν εντεκάχρονου παιδιού...Κι επειδή τον έπαιρνα μαζί μου σ' όλες τις τουρνέ, πολλοί νομίζανε πως ήταν ο πατέρας μου...»