Για ποια ηθοποιό μας είχε πει σταρ του Χόλιγουντ: «Έχετε και στην Ελλάδα Σοφία Λόρεν»

Κοσμαγάπητος γόης του αμερικανικού σινεμά προέβη σε μια εντυπωσιακή δήλωση για μια Ελληνίδα ηθοποιό του ’60.

Για ποια ηθοποιό μας είχε πει σταρ του Χόλιγουντ: «Έχετε και στην Ελλάδα Σοφία Λόρεν»

Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ ήταν ένας από τους διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στα μυθικά μεταπολεμικά χρόνια. Τα βήματά του τον έφεραν ένα βράδυ στην Καστέλλα, στη «Σπηλιά του Παρασκευά». Στο μαγαζί, σημείο αναφοράς στη νυχτερινή διασκέδαση, τέλη ’50, αρχές ’60, τραγουδούσε η Μάγια Μελάγια και χόρευε η Μάρθα Καραγιάννη με τον Γιώργο Μαρά.

Το αστραφτερό παρουσιαστικό του Μίτσαμ προκάλεσε, όσο να ‘ναι, μεγάλη εντύπωση αλλά και ο αμερικανός γόης φαίνεται να μαγνητίστηκε από τα θέλγητρα της νεαρής Ελληνίδας χορεύτριας και ηθοποιού.

Η κατάληξη της βραδιάς ήταν απλά μια κοινή φωτογραφία στην οποία αποτυπώθηκε ο αμοιβαίος ενθουσιασμός αλλά τίποτε περισσότερο. Όπως εξήγησε αργότερα η Καραγιάννη, ένας άντρας σαν τον Μίτσαμ δεν θα άφηνε ποτέ αδιάφορη μια γυναίκα αλλά σ’ εκείνη προσωπικά άρεσαν περισσότερο τα λαϊκά παιδιά.

Μάρθα Καραγιάννη: Μια νύχτα με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ

Ο Μίτσαμ από την άλλη έδειξε πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ανερχόμενη Μάρθα, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τον τρόπο που σχολίασε την παρουσία της σε Έλληνα δημοσιογράφο της εποχής.

«Να, λοιπόν, που έχετε και στην Ελλάδα, Σοφία Λόρεν. Θα έλεγα μάλιστα ότι η νεαρή Μάρθα είναι κάτι καλύτερο, κάτι ανάμεσα σε Σοφία Λόρεν και Κλαούντια Καρντινάλε», φέρεται να είπε ο συμπαθής Ρόμπερτ Μίτσαμ.

Λίγα χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του ο Κούρκουλος είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι προτιμά την Καραγιάννη από τη Ζωή Λάσκαρη ή την Τζένη Καρέζη.

Έλληνες και Αμερικανοί ελκύονταν εξίσου από την μεσογειακή ομορφιά της Μάρθας Καραγιάννη.