Ο κορυφαίος κωμικός του ελληνικού σινεμά ήταν αξιωματικός του στρατού

Εγκατέλειψε την στρατιωτική του καριέρα για να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Το θέατρο και το σινεμά κέρδισαν έναν αυθεντικό κωμικό

Ο κορυφαίος κωμικός του ελληνικού σινεμά ήταν αξιωματικός του στρατού

Γόνος πολύτεκνης οικογένειας Κωνσταντινουπολιτών μεγάλωσε στο Παγκράτι και σπούδασε προπολεμικά στην Στρατιωτική Σχολή της Σύρου. Προαλειφόταν για ... καραβανάς, αλλά τελικά, όπως συχνά συμβαίνει, μίλησε το ταλέντο. Μεσούσης της κατοχής ανακαλύπτει το υποκριτικό του χάρισμα. Εμφανίστηκε στη σκηνή με το θίασο του Λουκή Μυλωνά.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 είναι πλέον ο υπ' αριθμόν 1 κωμικός στη σκηνή και στο πανί. Πρωταγωνιστής σε ταινίες όπως ο «Ηλίας του 16ου», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Λαός και Κολωνάκι» και φυσικά ως Ζήκος ο Μπακαλόγατος έδρεψε τη μερίδα του λέοντος στη δημοφιλία.

Αν είχε συνεχίσει την στρατιωτική του καριέρα ο Κώστας Χατζηχρήστος, σίγουρα τότε το ελληνικό σινεμά και ο λαϊκός πολιτισμός θα είχε χάσει ένα από τους βασικούς εκφραστές του.

Σύμβολο της εσωτερικής μετανάστευσης και λαϊκό παιδί ο Χατζηχρήστος άφησε μεγάλες στιγμές γέλιου αλλά και υποκριτικής που απολαμβάνουμε ακόμα και σήμερα. Το ελληνικό σινεμά και πρωτίστως η ελληνική κωμωδία του οφείλουν πολλά.