Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ελληνίδα κωμικός κατά τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Είχε προκαλέσει έκπληξη η δήλωση Αλεξανδράκη  για τη μεγαλύτερη ελληνίδα κωμικό.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ελληνίδα κωμικός κατά τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν πρωτίστως αφοσιωμένος στο θέατρο. Ο κινηματογράφος ήταν για αυτόν πάρεργη απασχόληση που του εξασφάλιζε τα χρήματα για τις θεατρικές του αναζητήσεις. Λένε πως δεν διάβαζε ποτέ τα σενάρια εκ των προτέρων και ότι δεν έδινε μεγάλη σημασία στις κινηματογραφικές του επιδόσεις. Παρόλα αυτά αναδείχθηκε σε σπουδαίο σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά και δικαιούται να έχει γνώμη για όλα.

Στα χρόνια του εξήντα εξέπληξε με μια δήλωσή του που αφορούσε την μεγαλύτερη ελληνίδα κωμικό. Πολλοί περίμεναν από τον Αλεξανδράκη να υποδείξει την Βλαχοπούλου ή την Γεωργία Βασιλειάδου. Εκείνος όμως είπε πως θεωρεί πιο σημαντική από όλες την Τζένη Καρέζη. Η δήλωση αυτή είχε γίνει λίγο μετά την προβολή της ταινίας «Δεσποινίς Διευθυντής», όπου είχαν συμπρωταγωνιστήσει οι δυο τους. Ο Αλεξανδράκης είχε δηλώσει πως η κωμωδία είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Καρέζη και θα είναι κρίμα να το ξοδέψει αποκλειστικά σε δραματικούς ρόλους.

Η αλήθεια είναι ότι η Καρέζη ακόμα και στους πιο σοβαρούς ρόλους της είχε πάντα ένα κωμικό υπόβαθρο, όσο για τις εμφανίσεις της σε ελληνικές κωμωδίες άφησαν εποχή, καθώς η χαρισματική Τζένη έπαιζε πάντοτε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Μπορεί η Καρέζη στη «Λόλα» ή στο «Νησί των γενναίων» να έδωσε ρέστα αλλά οι ερμηνείες της στις κωμωδίες «Δεσποινίς Διευθυντής», «Τζένη, Τζένη» και στο «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος» παραμένουν αξεπέραστες και δικαιώνουν πέρα για πέρα τον Αλέκο Αλεξανδράκη.