Η Χρονοπούλου έπεσε στα πόδια του Δαλιανίδη για να γίνει «μια κυρία στα μπουζούκια»

Ποιος φανταζόταν πως η Χρονοπούλου θα έπρεπε να πέσει στα πόδια του Δαλιανίδη για να πάρει ένα ρόλο σε μιούζικαλ.

Η Χρονοπούλου έπεσε στα πόδια του Δαλιανίδη για να γίνει «μια κυρία στα μπουζούκια»

Η καριέρα και η προσωπικότητα της Μαίρης Χρονοπούλου έχει τόσα επεισόδια όσα καμιάς άλλης ηθοποιού του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η ίδια η ηθοποιός με τον αυτοσαρκασμό που τη διακρίνει έχει αναφερθεί σε πολλά από αυτά αναδεικνύοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει για να ακολουθήσει τη διαδρομή που όλοι ξέρουμε.

Βλέποντάς την κανείς να πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ του Δαλιανίδη «Μια κυρία στα μπουζούκια» θα φανταζόταν ότι οι μετοχές της ήταν πολύ ψηλά εκείνο τον καιρό. Στην πραγματικότητα όμως η Χρονοπούλου πάσχιζε απεγνωσμένα να βρει ένα δρόμο μέσα στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο του ελληνικού σινεμά.

Την εποχή εκείνη όπως εξομολογείται η ίδια έπεσε κυριολεκτικά στα πόδια του Γιάννη Δαλιανίδη για να της δώσει ένα ρολάκι σ’ ένα μιούζικαλ. Ο Δαλιανίδης αρνιόταν πεισματικά:

«Μα είναι δυνατόν; Μια ψηλή, αδύνατη γυναίκα, με μούρη σαν από έργο του Μοντιλιάνι, μια σοβαρή φάτσα σαν κι εσένα. Θα γίνεις ρεζίλι. Για όνομα του Θεού, παιδάκι μου».

«Ένα τόσο δα ρολάκι, βρε Γιάννη μου»

«Μα δεν σου πάει, χρυσή μου».

Με το πες-πες όμως φαίνεται πως τον κατάφερε η Χρονοπούλου και από ένα ρολάκι στις «Θαλασσιές τις χάντρες» έγινε πρωταγωνίστρια στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».