Μαίρη Χρονοπούλου: «Εγώ και η Μάρω Κοντού ήμασταν κακάσχημες στο ξεκίνημα»

Πρωτοεμφανίστηκε στο «Χαρούμενο ξεκίνημα» με τη Μάρω Κοντού και η ίδια η Χρονοπούλου έχει να το λέει για την ασχήμια τους…

Μαίρη Χρονοπούλου: «Εγώ και η Μάρω Κοντού ήμασταν κακάσχημες στο ξεκίνημα»

Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε κάποτε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά. «Πρωτοεμφανίστηκα έφηβη στο Χαρούμενο ξεκίνημα με την Κοντού. Δεν ήμουν καν ηθοποιός τότε. Ήμασταν δύο κορίτσια του χορού του αρχαίου δράματος. Άμα δεις τα πλάνα εκείνης της εποχής σου σηκώνεται η τρίχα από την ασχήμια και των δυο μας, αλλά φαίνεται πως με τα τότε δεδομένα θεωρούμασταν νοστιμούλες. Έτσι είμαστε στο τραγούδι Εγώ αγαπώ τη Λιάνα».

Ο πρώτος επαγγελματικός της ρόλος ήταν στο φιλμ της Φίνος Φιλμ «Χωρίς Ταυτότητα» και από την ταινία αυτή η Χρονοπούλου έχει να θυμάται τον πρώτο φακό ζουμ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, που σε έπιανε ναυτία με τα κοντινά/μακρινά πλάνα τα οποία εκτός των άλλων πρόδιδαν τις ατέλειες του προσώπου στον κάθε ηθοποιό.

Με τα χρόνια το ασχημόπαπο έγινε κύκνος και παρά τη μετριοφροσύνη της Χρονοπούλου που έλεγε πάντα πως υπήρχαν ομορφότερες πρωταγωνίστριες από την ίδια, η παρουσία της άφησε στο πανί το στίγμα της εκλεπτυσμένης γόησσας, μιας πραγματικής κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Κάτι ήξερε άλλωστε ο Κούρκουλος για να την επιβάλει ως συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Οι Αδίστακτοι». Ο ωραίος του ελληνικού κινηματογράφου είχε πει τότε στον παραγωγό: «Τόσα θέλω, εκεί το όνομά μου και για παρτενέρ μου τη Χρονοπούλου».

Στο Χαρούμενο ξεκίνημα, πάντως, ταινία του 1954, η Χρονοπούλου με την Κοντού βρίσκονται στην ουρά μιας μακράς λίστας ηθοποιών, κάνοντας ένα ντεμπούτο που δεν υποσχόταν και πολλά πράγματα. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Δεκεμβρίου 1954. Κόβοντας 124.749 εισιτήρια, κατατάχθηκε στην 2η θέση ανάμεσα σε 14 ταινίες της ίδιας σεζόν.