«Η θεία από το Σικάγο»: Ποιος πέταξε το κανάτι που θα σκότωνε τον Παπαμιχαήλ;

Έχει πλέον διαλευκανθεί το μυστήριο με το κανάτι που παραλίγο θα σκότωνε τον Παπαμιχαήλ στη «θεία από το Σικάγο».

«Η θεία από το Σικάγο»: Ποιος πέταξε το κανάτι που θα σκότωνε τον Παπαμιχαήλ;

Τα κινηματογραφικά γυρίσματα έχουν πολλά... παρατράγουδα. Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που θα μπορούσαν να στοιχίσουν ακόμα και τη ζωή σε πολλούς γνωστούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές

Η «Θεία από το Σικάγο», ταινία του 1957 έκανε αίσθηση και άλλαξε την ιδέα κοινού και κριτικών για τις κωμωδίες του σινεμά. Ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με πολιτική χροιά, αφού αναδεικνύει την εισβολή του αμερικάνικου τρόπου σκέψης σε μια Ελλάδα αθώα και απογυμνωμένη από τον πόλεμο και τον εμφύλιο σπαραγμό.

Καταλύτης του σεναρίου της ταινίας τα περίφημα κανάτια που υποτίθεται ότι πετούσε η Γεωργία Βασιλειάδου από ένα μπαλκόνι της οδού Ξανθίππου στο Κολωνάκι. Στην πραγματικότητα τα κανάτια που βλέπαμε να σκάνε στο δρόμο μπροστά από τους υποψήφιους γαμπρούς τα έριχνε ο ίδιος ο Σακελλάριος, για να είναι σίγουρος ότι ...θα βρουν το στόχο τους.

Και πράγματι σε μια περίπτωση λίγο έλειψε να βρει στόχο στην κυριολεξία. Ήταν η σκηνή που το κανάτι προοριζόταν για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από μια άστοχη κίνηση του Σακελλάριου το κανάτι πήγαινε κατευθείαν στο κεφάλι του νεαρού ζεν πρεμιέ που την τελευταία στιγμή το απέφυγε. Καθώς τα κανάτια ήταν γεμάτα νερό υπολογίζεται ότι αν το κανάτι αυτό «έβρισκε το στόχο του» θα άφηνε τον Παπαμιχαήλ στον τόπο κι εμείς θα μιλούσαμε μέχρι σήμερα για μια πραγματική τραγωδία του ελληνικού κινηματογράφου.