Τέσσερις Έλληνες πρωταγωνιστές που δεν θέλουν να θυμόμαστε το ντεμπούτο τους

Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Σαπουντζάκη και Κούρκουλος δεν θα ήθελαν να θυμόμαστε το ντεμπούτο τους στον ελληνικό κινηματογράφο. 

Τέσσερις Έλληνες πρωταγωνιστές που δεν θέλουν να θυμόμαστε το ντεμπούτο τους

Κάθε αρχή και δύσκολη, παροιμία που ισχύει έτι περισσότερο στην τέχνη και ειδικά στην Έβδομη Τέχνη. Στη δεκαετία του '50 η μεγάλη οθόνη εξελίχθηκε σε εκκολαπτήριο αστέρων του Ελληνικού σινεμά, μόνο που ορισμένοι από αυτούς θα ήθελαν να μην θυμόμαστε το ντεμπούτο τους.

Πρώτη και καλύτερη η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που πήρε το βάπτισμα του πυρός το 1955 με μια ταινία που προοριζόταν για την Έλλη Λαμπέτη με τίτλο το «Ποντικάκι». Όταν μάλιστα είδε τον εαυτό της στο πανί απογοητεύτηκε τόσο που δεν ήθελε να ξαναπαίξει στον κινηματογράφο. Εξίσου απογοητευμένος θα πρέπει να ένιωθε και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πρωταγωνιστώντας το 1956 στο βουκολικό δράμα «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας».

Η ταινία αυτή αν πρέπει να μνημονεύεται είναι γιατί είναι η πρώτη έγχρωμη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου.

Διόλου ικανοποιημένη με το ντεμπούτο της και η Ζωζώ Σαπουντζάκη που εμφανίζεται στην ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» το 1953 με αρκετά κιλάκια παραπάνω από τα οποία φρόντισε στην συνέχεια να απαλλαγεί ώστε να μετατραπεί σε sex symbol.

Αλλά κι ο Νίκος Κούρκουλος δεν θα ήθελε ασφαλώς να θυμόμαστε πως ξεκίνησε την λαμπερή καριέρα του στο σινεμά δίπλα στον Βασίλη Αυλωνίτη και στην ταινία «Μπάρμπα Γιάννης κανατάς».