O Μπραντ Πιτ που αρνείται να γεράσει και η παράξενη ομοιότητα με μια ταινία του

Ο 58χρονος Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ οδεύει ακάθεκτος σε μια τρίτη νιότη θυμίζοντας έντονα την «Απίστευτη ζωή του Μπέντζαμιν Μπλακ».

O Μπραντ Πιτ που αρνείται να γεράσει και η παράξενη ομοιότητα με μια ταινία του

Η λογοτεχνία αγαπούσε ανέκαθεν την αγέραστη νιότη. Το πρότυπο του ωραίου άντρα που μυστηριωδώς δεν γερνά το έχουμε εμπεδώσει στο «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», του Όσκαρ Ουάιλντ ενώ φαίνεται πως κι ο Φάουστ πουλά την ψυχή του στο Διάβολο για το ελιξήριο της νεότητας.

Ο Μπραντ Πιτ, ορισμός του ωραίου, εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, συνεχίζει να αναστατώνει το γυναικόκοσμο απανταχού της γης με την αρυτίδωτη και θαλερή παρουσία του.

Αξίζει να θυμηθούμε πως ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με την Κέιτ Μπλάνσετ σε μια δραματική ταινία φαντασίας βασισμένη σε διήγημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπλακ». Πρόκειται για την ιστορία ενός άντρα που γερνά αντίστροφα φτάνοντας στην ηλικία των 63 να θυμίζει εικοσάχρονο αγόρι.

Ο ίδιος ο ηθοποιός βέβαια δεν γεύτηκε την φθοροποιό εμπειρία των γηρατειών και η ζωή του εμφανισιακά τουλάχιστον παραπέμπει σε Ντόριαν Γκρέι. Επειδή όμως η πραγματικότητα δεν είναι μυθοπλασία και ο Μπραντ Πιτ θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει να μας προϊδεάζει για το γήρας του, μπαίνουμε σε σκέψεις για τον τρόπο που κάποιοι εξασφαλίζουν την αιώνια νεότητα και μπροστά στο μυστήριο αυτό προκύπτει εύλογα η απορία: «Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;»