Η ωραιότερη Ελληνίδα ηθοποιός σύμφωνα με τον Νίκο Κούρκουλο

Αν δικαιούται κάποιος να έχει γνώμη για την ωραία του σινεμά, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Κούρκουλο.

Η ωραιότερη Ελληνίδα ηθοποιός σύμφωνα με τον Νίκο Κούρκουλο

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος δεν ήταν μια ασήμαντη ιστορία - το αντίθετο. Ο χρόνος, αυτός ο αλάθευτος κριτής, απέδειξε στο πέρασμά του πως τα είδωλα μιας ολόκληρης εποχής δεν θάμπωσαν ποτέ. Ανάμεσά τους και οι «μεγάλες κυρίες» στο πανί, πολλές από τις οποίες διεκδίκησαν κατά καιρούς το «μήλο της Αφροδίτης».

Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις και εκδοχές για την ωραιότερη ελληνίδα ηθοποιό. Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι την Τζένη Καρέζη και από την Ρίκα Διαλυνά μέχρι την Ζωή Λάσκαρη, υπάρχει χώρος για όλες τις καλλονές που παρήλασαν από τη μεγάλη οθόνη στα χρόνια του '50 και του '60. Αν δικαιούται κάποιος να έχει γνώμη για την θεά Αφροδίτη του ελληνικού σινεμά αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Κούρκουλο. Ο ασύγκριτος γόης του εγχώριου σινεμά ρωτήθηκε κάποτε σε συνέντευξή του ποια θεωρεί ωραιότερη Ελληνίδα ηθοποιό. Κι επειδή τότε υπήρχαν προφανώς στερεότυπα, ο Κούρκουλος αντέδρασε με μια ανατρεπτική δήλωση:

«Ποια Καρέζη, ποια Λάσκαρη; Η ωραιότερη ήταν η Μάρθα Καραγιάννη»

Αν σκεφτεί κανείς το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Καραγιάννη και την πληθωρική και χυμώδη παρουσία της μπροστά στο φακό, θα δικαιώσει απόλυτα τον Κούρκουλο.