Η ελληνίδα σταρ που δεν υπέκυψε στη γοητεία του Αλέν Ντελόν

Το καλοκαίρι του 1960 στην Επίδαυρο ανεβαίνουν οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Η ελληνίδα σταρ που δεν υπέκυψε στη γοητεία του Αλέν Ντελόν

Στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο βρίσκονται όπως πάντα διασημότητες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους το πολύκροτο ζευγάρι του ευρωπαϊκού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ. Λίγο πιο κει κάθονται η Τζένη Καρέζη και ο Λυκούργος Καλλέργης.

Η συνεργασία τους στην ταινία «Το νησί των Γενναίων» την προηγούμενη χρονιά εξελίχθηκε σε μια ζεστή φιλία. Οι δυο τους πλησιάζουν τους Γάλλους συναδέλφους και ανοίγουν κουβέντα μαζί τους.

Από εδώ ξεκινά η διακριτική πολιορκία του Ντελόν προς την Καρέζη. Κλεφτές ματιές, χαμόγελα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης που συνεχίζονται και στο πλοίο της επιστροφής στην Αθήνα, όπου όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα και ο Γάλλος γόης δίπλα στην ελληνίδα σταρ βάζει τα δυνατά του να την γοητεύσει αγνοώντας την παρουσία της Σνάιντερ που εκείνη τη μέρα θα πρέπει να έβλεπε εφιάλτες.

Καταπώς φαίνεται όμως όλα σταμάτησαν σ' ένα φλερτ και οι όποιες προσδοκίες του Ντελόν διαψεύσθηκαν. Η Καρέζη δεν ενέδωσε στο μαγνητισμό του Ντελόν και το «ειδύλλιο» άφησε απλά μια τρυφερή ανάμνηση από εκείνη τη μέρα. Κι επειδή πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον «ωραίο» του παγκόσμιου σινεμά, η Τζένη Καρέζη θα μπορούσε, αν ζούσε σήμερα, να περηφανεύεται πως στα 28 της χρόνια συνάντησε τον Αλέν Ντελόν, πολιορκήθηκε άγρια αλλά στο τέλος δεν ενέδωσε.