Μετά τον «Ηλία του 16ου» ο Χατζηχρήστος πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο

Η δεκαετία του '50 ήταν όλο το χρυσάφι στην καριέρα του Χατζηχρήστου. Ο συμπαθής κωμικός αποτέλεσε μια ασταμάτητη μηχανή γέλιου που δέσποσε σε μερικές από τις πιο σημαντικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μετά τον «Ηλία του 16ου» ο Χατζηχρήστος πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο

Την εποχή εκείνη ωστόσο ο Κώστας Χατζηχρήστος φαίνεται πως είχε μαλώσει με τον ύπνο. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία συνεργάτη του στην ταινία « Ο Ηλίας του 16ου» που διαβεβαιώνει πως κάθε πρωί έβρισκαν τον Χατζηχρήστο να τους περιμένει έξω από το πλατό. Ο λόγος ήταν απλός: «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια». Ή αλλιώς η κραιπάλη της διασημότητας.

Ο ηθοποιός έφευγε από το θέατρο και πήγαινε στα μπουζούκια και από εκεί άυπνος στο στούντιο για την ταινία. Φαίνεται πως αυτός ήταν ο συνήθης ρυθμός της ζωής του, αναμφίβολα μια υπερβολή την οποία παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή του. Ώσπου ένα βράδυ ανέβηκε στη σκηνή και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη. Ακολούθησε η κατάρρευση και η επείγουσα διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο Χατζηχρήστος πήγε στο νοσοκομείο για ύπνο στην κυριολεξία. Χρειάστηκε 4 μήνες υπνοθεραπεία, για να ξεπεράσει το οξύ σοκ και θα πρέπει να ήταν κι ευχαριστημένος που γλίτωσε τη ζωή του. Έτσι εξηγείται πώς ο «Ηλίας του 16ου», ταινία που συνδέθηκε τόσο με τον Χατζηχρήστο λίγο έλειψε να τον στείλει στον άλλο κόσμο.