Με αυτή την ηθοποιό ο Σακελλάριος προσπάθησε να «σβήσει» την Βουγιουκλάκη

Λένε πολλοί πως ο Αλέκος Σακελλάριος με τη δύναμη των μεγάλων επιτυχιών του προσπάθησε κάποτε να «τελειώσει» καλλιτεχνικά την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Με αυτή την ηθοποιό ο Σακελλάριος προσπάθησε να «σβήσει» την Βουγιουκλάκη

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου δεν ήταν μια ανέφελη περίοδος και δεν έλειψαν οι ίντριγκες μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Πρωταγωνιστής σε ένα από τα μείζονα επεισόδια ήταν ο πολύς Αλέκος Σακελλάριος που χάρις στην πένα του και στο σκηνοθετικό του δαιμόνιο έλυνε κι έδενε στα κινηματογραφικά πλατό της δεκαετίας του '50 και του '60. Είναι γνωστή η σχέση αγάπης και μίσους που διατηρούσε με την εθνική μας σταρ. Κατά κάποιο τρόπο κι εκείνος αναδείχθηκε σε «εθνικό σκηνοθέτη» του παλιού ελληνικού σινεμά. Δεν είναι γνωστό αν ο Σακελλάριος επεδίωκε συνειδητά να κόψει απότομα την καριέρα της Αλίκης ή αν αυτό έγινε μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος ερωτεύτηκε μια νεαρή και φιλόδοξη ηθοποιό, η οποία λιμπίστηκε τη δόξα της Βουγιουκλάκη.

Ένα είναι σίγουρο πάντως: Σε τουλάχιστον δύο ταινίες, στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και στην «Αλίκη στο Ναυτικό» η Βουγιουκλάκη ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Σακελλάριο για «λόγους αρχής». Συγκεκριμένα στα «Χτυποκάρδια» τον κατηγόρησε ότι μεροληπτούσε υπέρ της Μπέμπης Κούλα, δίνοντάς της πολύ περισσότερα πλάνα από όσα επέτρεπε ο ρόλος της, ενώ στην «Αλίκη στο Ναυτικό» έδιωξε την Κούλα από το πλατό επειδή την ειρωνεύτηκε στο «Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει». Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες παρέμειναν ...μακριά κι αγαπημένες.

Η Μπέμπη Κούλα μετονομάστηκε σε Νίκη Λινάρδου. Δεν έγινε ποτέ Αλίκη Βουγιουκλάκη στη θέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη όπως ίσως ονειρευόταν, κατάφερε ωστόσο να παίξει σε σημαντικές κωμωδίες χάρις στον καλό της Αλέκο Σακελλάριο, κάνοντας την κόρη του Μαυρογιαλούρου ή το κορίτσι του 6ου στόλου στο «Καλώς ήρθε το δολάριο».