Η Γεωργία Βασιλειάδου χαντάκωσε την Σαπφώ Νοταρά

Ο μύθος της Σαπφούς Νοταρά σκιάστηκε ανεπανόρθωτα από την κυρίαρχη Γεωργία Βασιλειάδου.

Η Γεωργία Βασιλειάδου χαντάκωσε την Σαπφώ Νοταρά

Η Σαπφώ έχασε το τρένο της δόξας όσο ακόμα ήταν νέα και όμορφη. Τότε ο κινηματογράφος δεν ήταν ακόμα το λαϊκό μέσο ψυχαγωγίας και οι σκηνοθέτες που θα ανακάλυπταν το ταλέντο τους ήταν κινηματογραφικά αγέννητοι.

Κατάφερε βέβαια να πιαστεί από τον συρμό της χρυσής εποχής του σινεμά, όταν πια είχε μεγαλώσει αρκετά αλλά και πάλι βρήκε μπροστά της ένα μεγάλο εμπόδιο, την απαράμιλλη Γεωργία Βασιλειάδου. Δυστυχώς στα χρόνια του '50 και του '60 η κυρίαρχη νοοτροπία οδηγούσε στη μονοκρατορία ενός καλλιτέχνη που «έθαβε» όλους τους υπόλοιπους. Έτσι η Σαπφώ χρειάστηκε να περιμένει υπομονετικά τη σειρά της, για να κάνει σουξέ στο πανί.

Κατά περίεργο τρόπο η ίδια δεν αναγνώριζε την καταλυτική παρουσία της Βασιλειάδου, πιστεύοντας πως άλλες ηθοποιοί την μιμούνταν, όπως για παράδειγμα η Βουγιουκλάκη, που «έκλεβε» το γέλιο της αλλά και η Λαμπέτη. Σε κάθε περίπτωση η Νοταρά έκανε καριέρα και βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο μόνο μετά το θάνατο της Γεωργίας Βασιλειάδου.

Για κάποιους το τρένο της δόξας περνά σε λάθος στιγμή και πρέπει να περιμένουν το επόμενο έστω κι αν αυτό σημαίνει αναμονή χρόνων. Η επιτυχία έχει πάντα τους δικούς της κανόνες.