Όταν ο Μπελμοντό πήγε τον Ντελόν στα δικαστήρια

Η σχέση Ζαν Πολ Μπελμοντό και Αλαίν Ντελόν δοκιμάστηκε ουκ ολίγες φορές στα χρόνια της παντοδυναμίας τους.

Όταν ο Μπελμοντό πήγε τον Ντελόν στα δικαστήρια

Οι δύο αστέρες του Γαλλικού σινεμά έγιναν ένα είδος "αιωνίων" στην αρένα του θεάματος. Δεν ήταν λίγες φορές που ήρθαν σε αντιπαράθεση για όσα τους χώριζαν και ταυτόχρονα τους συνέδεαν ως άντρες και ως ηθοποιούς. Οι γυναίκες, το ντύσιμο, η υποκριτική δεινότητα, το στυλ, όλα αυτά μαζί στο μυθικό καρουζέλ της διασημότητας στο οποίο Μπεμπέλ και Ντελόν στροβιλίστηκαν δεκαετίες ολόκληρες.

Τα βαθυγάλαζα μάτια του ενός, η στραπατσαρισμένη γοητεία του άλλου από το μποξ, η αρμονία της ομορφιάς από τη μια, το αγορίστικο ύφος από την άλλη. Η γοητεία σε αυτό τον κόσμο έχει εντέλει πολλές εκδοχές. Και ήρθε η στιγμή για μια ιστορική συνεργασία σ' ένα φιλμ, το οποίο χαρακτηρίστηκε επιτομή γκαγκστερικής ταινίας.

Το περίφημο «Μπορσαλίνο» ξεσκέπασε την υποβόσκουσα αντιπαλότητα των δύο ανδρών. Ο Ντελόν συμμετέχοντας στην παραγωγή θεώρησε πως είχε δικαίωμα να προτάξει το όνομά του έναντι του αντίζηλού του, κάτι όμως που έκανε τον Μπελμοντό να διαρρήξει τα ιμάτιά του και να τον σύρει στις δικαστικές αίθουσες. Είχε άλλωστε στα χέρια του ένα συμβόλαιο που όριζε ότι το όνομά του θα έμπαινε πάντοτε πρώτο. Το «Μπορσαλίνο» ωστόσο δεν έβαλε μόνο σε δοκιμασία την φιλία Μπελμοντό-Ντελόν, ξανάφερε όμως στη μόδα το ανδρικό καπέλο.