Ρένα Βλαχοπούλου: «Δραματική σχολή; Ούτε απ' έξω, χρυσό μου!»

Η Ρένα Βλαχοπούλου παραδέχτηκε πως δεν σπούδασε την τέχνη του ηθοποιού και για την ακρίβεια πως δεν πέρασε ούτε απ' έξω από Δραματική σχολή. 

Ρένα Βλαχοπούλου: «Δραματική σχολή; Ούτε απ' έξω, χρυσό μου!»

Κυρίαρχη φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και της θεατρικής σκηνής η Ρένα Βλαχοπούλου ανήκει στη σπάνια εκείνη ράτσα καλλιτεχνών που κάνουν τη φύση τους επάγγελμα χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων.

Η έλλειψη θεατρικής παιδείας δεν την εμπόδισε να διαπρέψει τόσο στο πανί όσο και στο σανίδι. Η Ρένα ξεκίνησε ως τραγουδίστρια διαθέτοντας μια θαυμάσια βαθιά φωνή με τζαζ αποχρώσεις και σκαμπρόζικη σκηνική παρουσία.

Μεσήλικη πια την κέρδισε το θέατρο και ο κινηματογράφος και για αυτό έδωσε μάχη ακόμα και ο Γιάννης Δαλιανίδης πασχίζοντας να κάμψει τις επιφυλάξεις του Φίνου που έλεγε συνεχώς: «Τι τη θέλεις αυτή τη Βλαχοπούλου. Δεν την θέλει το πανί!»

Διαψεύδοντας τον Φίνο η Βλαχοπούλου θεμελίωσε στο σινεμά το πρότυπο της λαϊκής κωμικού παίζοντας με άφθαστο τέμπο και αυθορμητισμό ρόλους που έμειναν κλασικοί. Η ίδια ομολόγησε πως δεν είχε περάσει ούτε απ' έξω από Δραματική σχολή και ότι ήταν «περιορισμένης μορφώσεως». Κατάφερε ωστόσο να περάσει στον κόσμο του θεάματος το αυθεντικό ταμπεραμέντο μιας λαϊκής γυναίκας που και τσαγανό διέθετε και συναισθηματική ειλικρίνεια απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους.

Σήμερα την απολαμβάνουμε σε ανεπανάληπτες κωμωδίες που καθαγιάστηκαν με τα χρόνια, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε απέναντί μας ένα φυσικό ταλέντο μπροστά στο οποίο ωχριούν όλες οι θεωρίες περί υποκριτικής.

Βίβα Ρένα, λοιπόν!