Ούρσουλα Άντρες: Το κορίτσι του Τζέιμς Ντιν που έγινε το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ

H Ελβετή ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο με την εμβληματική της παρουσία ως κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

 Ούρσουλα Άντρες: Το κορίτσι του Τζέιμς Ντιν που έγινε το «κορίτσι» του Τζέιμς Μποντ

Μάρλον Μπράντο, Τζέιμς Ντιν, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι είναι μόνο μερικά από τα ηχηρά ονόματα που συνδέθηκαν με την «ξανθιά Αφροδίτη». Κόρη Γερμανού διπλωμάτη που χάθηκε μυστηριωδώς στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελβετίδα καλλονή ξεκίνησε τη ενήλικη ζωή της με τις φήμες να οργιάζουν για ερωτική σχέση με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αμερική όπου της απαγόρευσαν να συμμετάσχει σε ταινίες μέχρι να τελειοποιήσει τα Αγγλικά της αλλά δεν μπορούσαν να της απαγορεύσουν να γοητεύσει το τρομερό παιδί του Χόλιγουντ, τον Τζέιμς Ντιν. Η δεκαεννιάχρονη Ούρσουλα έγινε το κορίτσι του κι έζησε μαζί του μια θυελλώδη σχέση που δεν οδήγησε παρά στο χωρισμό ένα μήνα πριν από τον πρόωρο θάνατο του ηθοποιού σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Η Ούρσουλα παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Τζον Ντέρεκ που λειτούργησε ως μάνατζερ βοηθώντας την να κερδίσει το ρόλο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ που την έκανε διάσημη. Η περίφημη σκηνή από την πρώτη ταινία του 007 όπου αναδύεται από την θάλασσα σαν μια σύγχρονη Αφροδίτη και σαγηνεύει τους πάντες στο πλευρό του Σον Κόνερι, έχει πλέον καταγραφεί ως ένα από τα πιο εμβληματικά κινηματογραφικά ενσταντανέ στην Ιστορία.

Αυτό συνέβη το 1962, όταν η Ούρσουλα ήταν 26 χρονών. Έκτοτε πρωταγωνίστησε στο σινεμά αλλά και στην πραγματική ζωή, δημιουργώντας ερωτικές σχέσεις που άφησαν εποχή, όπως εκείνη με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό. Η σκηνή όμως δίπλα στον Τζέιμς Μποντ θα την φέρει πάντα στη μνήμη μας ως ένα μνημειώδες σύμβολο του σεξ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.