Μάρθα Καραγιάννη: «Ο Δαλιανίδης με έκανε να κλαίω πίσω από την κάμερα»

Η Μάρθα Καραγιάννη έχει εκφραστεί επανειλημμένα με πλέρια ευγνωμοσύνη για τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Μάρθα Καραγιάννη: «Ο Δαλιανίδης με έκανε να κλαίω πίσω από την κάμερα»

Έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως ο δημοφιλής σκηνοθέτης «έκοψε την κορδέλα» στην καριέρα της προσφέροντάς της μια σημαντική διαδρομή στον κινηματογράφο. Αυτή είναι η μία πλευρά γιατί η άλλη δεν είναι τόσο ευχάριστη.

Ο δαιμόνιος Δαλιανίδης διέκρινε στο παίξιμο και στην παρουσία της Καραγιάννη στοιχεία που η τότε νεαρή και όμορφη ηθοποιός αρνιόταν πεισματικά να παραδεχτεί. Συγκεκριμένα της υπέδειξε μια σειρά ρόλων με κωμικά στοιχεία που η ίδια περιφρονούσε.

Ως αποτέλεσμα πριν από κάθε ταινία στηνόταν ένας ωραιότατος καβγάς από τον οποίο έβγαινε πάντα κερδισμένη η διαίσθηση του Δαλιανίδη αλλά και η ίδια η Καραγιάννη. Ώσπου να το καταλάβει όμως, υπέφερε και στενοχωριόταν έβαζε τα κλάματα και καταριόταν την ώρα και την στιγμή που είχε μπλέξει μαζί του.

Εξ ου και σήμερα παρά τα αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Δαλιανίδη δεν διστάζει να πει και να ξαναπεί: «Πίσω από τις ταινίες του Δαλιανίδη υπήρχαν δάκρυα και αίμα». Παράξενο πράγμα η καλλιτεχνική δόξα και διόλου τυχαία η φράση: «Δάκρυα τα προοίμια της τέχνης!».