«Λόλα»: Η Καρέζη που πίστευε στην ταινία κι ο σοβαρός Κούρκουλος!

Ο νεαρός Παντελής Βούλγαρης συναντά την Καρέζη και τον Κούρκουλο στην ταινία «Λόλα» ως βοηθός του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου.

«Λόλα»: Η Καρέζη που πίστευε στην ταινία κι ο σοβαρός Κούρκουλος!

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης αναφέρθηκε συχνά στον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο, τον οποίο ο ίδιος τον έζησε κυρίως ως βοηθός σκηνοθέτη. Για την θρυλική «Λόλα» παραγωγής Φίνος Φιλμ εργάστηκε ως βοηθός του Ντίνου Δημόπουλου κι έχει να λέει για το πρωταγωνιστικό δίδυμο «Η Τζένη πίστευε πολύ στη Λόλα.

Μην ξεχνάμε πως η εταιρία της Φίνος Φιλμ άνοιγε δρόμους φήμης, δόξας και χρημάτων. Η Καρέζη στην ταινία που είχα δουλέψει εγώ μαζί της ήταν σε μεγάλη ένταση και αγωνιούσε για το αποτέλεσμα. Ήταν φιλική με το συνεργείο. Εκτός από τον σκηνοθέτη είχε ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας και από τους τεχνικούς». Για τον δε Κούρκουλο συμπληρώνει: «Ο Κούρκουλος ήταν πάντα έτοιμος. Τον θυμάμαι σαν πολύ σοβαρό επαγγελματία. Πίστευε απόλυτα στα σενάρια και τα υποστήριζε μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, πράγμα που δεν συνέβαινε με τον Αλεξανδράκη.

Ο Αλεξανδράκης ήταν ηθοποιός του θεάτρου. Γι αυτόν ο κινηματογράφος ήταν πάρεργο, θεωρούσε αφελή τα πράγματα που έκανε στο σινεμά. Γι αυτό ίσως δεν είχε γράψει τόσο πολύ όσο ο Κούρκουλος».

Για δυο ακόμα πρωταγωνιστές της ταινίας, τον Παντελή Ζερβό και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο έχει πει: «Αυτούς τους λάτρευα, Ήταν απόλυτα συνεπείς επαγγελματίες. Πάντα στην ώρα τους και διαβασμένοι. Είχαν μια σπάνια επαγγελματική αγωγή που ελάχιστα έχω συναντήσει ακόμα και στα δικά μου χρόνια».