Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες: Ο Ηλιόπουλος έπεσε από τον 3ο όροφο και δεν σκοτώθηκε

Η πτώση του Ηλιόπουλου από τον 3ο όροφο ήταν πέρα για πέρα πραγματική άλλο που ο συμπαθής ηθοποιός δεν σκοτώθηκε «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταινία σταθμός παραγωγής Φίνος Φιλμ, 1960.

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες: Ο Ηλιόπουλος έπεσε από τον 3ο όροφο και δεν σκοτώθηκε

Ο πανταχού παρών Αλέκος Σακελλάριος καλεί τους πρωταγωνιστές Ντίνο Ηλιόπουλο και Κώστα Χατζηχρήστο, τους δείχνει ένα παράθυρο στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη γωνία Μπουμπουλίνας και Νοταρά και τους λέει: «Από κει θα πέσετε!»

Οι δύο πρωταγωνιστές ανεβαίνουν γρήγορα τα σκαλιά που οδηγούν στο μοιραίο παράθυρο κι ακούνε τη φωνή του Σακελλάριου που ρωτά: «Ποιος θα πηδήσει πρώτος;» «Εγώ!» απαντά ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Θα μετανιώσει για την προθυμία του αυτή τα επόμενα μαρτυρικά λεπτά που θα μεσολαβήσουν.

Στο μεταξύ είναι η ώρα που έχει σχολάσει το Πολυτεχνείο και ο φοιτητόκοσμος έχει μαζευτεί για να δει το «πήδημα του θανάτου». Ο Ηλιόπουλος ανεβασμένος στο περβάζι, κοιτάζει μια το ιλιγγιώδες ύψος και μια την λαοθάλασσα που περιμένει και στρέφεται προς τον Χατζηχρήστο. «Φοβάμαι, Κώστα» εξομολογείται.

Ο Χατζηχρήστος κοιτάζει με τη σειρά του και του απαντά: «Δεν πειράζει. Τώρα εκτεθήκαμε» Δείχνοντάς του το δρόμο συμπληρώνει: «Πέθανε!» Ο Ηλιόπουλος πέφτει στο κενό και προσγειώνεται στο πυροσβεστικό δίχτυ που είχαν απλώσει από κάτω. Ακόμα κι έτσι ήταν μια γενναία απόφαση για τον δημοφιλή κωμικό.