Η τζαζ μουσική του Χιώτη κι ο Χατζηχρήστος του ΠΡΟΠΟ

Το 1959 ο Κώστας Χατζηχρήστος πρωταγωνιστεί στην ταινία Λαός και Κολωνάκι, στο ζενερίκ της οποίας εντυπωσιάζει η τζαζ μουσική του Χιώτη.

Η τζαζ μουσική του Χιώτη κι ο Χατζηχρήστος του ΠΡΟΠΟ

Ένα χρόνο νωρίτερα το 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εισάγει τον θεσμό του ΠΡΟ ΠΟ και στιγματίζεται από τους επικριτές του ως ο «πρωθυπουργός του τζόγου». Ο Καραμανλής θέλησε να εκμεταλλευθεί την εγγενή αδυναμία του μέσου Έλληνα για τον τζόγο και να την συνδυάσει με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Η κοσμογονία του ΠΡΟ ΠΟ (ΠΡΟγνωστικά ΠΟδοσφαίρου) δεν έμελλε να αφήσει αδιάφορους ούτε τους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής αλλά ούτε και τους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές.

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια με άμεση αναφορά στο καινούργιο παιχνίδι ήταν και το «Σαν κερδίσω το ΠΡΟ ΠΟ» που τραγούδησε ο Πάνος Γαβαλάς. Μια από τις πιο ονομαστές ταινίες για το ΠΡΟ ΠΟ ήταν το Λαός και Κολωνάκι με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο, η ζωή του οποίου φέρεται να αλλάζει προς το καλύτερο με το νέο τυχερό παιχνίδι. Στην ταινία ακούγεται το ομώνυμο τραγούδι από τον Χιώτη και την Λίντα. Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οι ήχοι της τζαζ μουσικής του Χιώτη που πλαισιώνει το ζενερίκ της ταινίας, δείγμα της ευρύτατης μουσικής παιδείας του σπουδαίου αυτού μουσικού και συνθέτη.