Ο Σίντνεϊ Πουατιέ προέβλεψε από το 1967 την προεδρία του Ομπάμα

Το 1967 ο Σίντνεϊ Πουατιέ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Μάντεψε ποιος θα 'ρθει το βράδυ» και μεταξύ άλλων προβλέπει την έλευση του Μπάρακ Ομπάμα. 

Ο Σίντνεϊ Πουατιέ προέβλεψε από το 1967 την προεδρία του Ομπάμα

Ρομαντική κομεντί του 1967 η ταινία «Μάντεψε ποιος θα 'ρθει το βράδυ» πραγματεύτεται τους διαφυλετικούς γάμους και τα προβλήματα που δημιουργούν στα ζευγάρια και στις οικογένειές τους.

Ο Σίντνεϊ Πουατιέ υποδύεται ένα γιατρό που συνδέεται ερωτικά με την κόρη μιας οικογένειας λευκών. Η έλευσή του στο σπίτι του Ματ Ντρέιτον που ενσαρκώνει ο Σπένσερ Τρέισι θα είναι μια έκπληξη όχι και τόσο ευχάριστη. Στο κινηματογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί οι δύο άντρες μιλούν για τις κοινωνικές διακρίσεις και για τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Κι ενώ ο Πουατιέ παρουσιάζεται αισιόδοξος για τις μελλοντικές εξελίξεις στον κόσμο, ο μέλλων «πεθερός» του εκφράζει τον σκεπτικισμό του.

Στο 1:20' του βίντεο ο αφροαμερικανός ηθοποιός εκφράζει τη βεβαιότητα για την έλευση ενός αμερικανού προέδρου που δεν θα είναι λευκός.

Προοικονομεί έτσι την προεδρία Ομπάμα αρκετές δεκαετίες νωρίτερα. Τόσο ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κράμερ όσο και ο σεναριογράφος Ουίλιαμ Ρόουζ συνέθεσαν έτσι την ταινία ώστε να αποδομήσουν τα εθνοτικά στερεότυπα που κυριαρχούσαν στην εποχή τους. Η παρουσία του Σίντεϊ Πουατιέ που ήξερε πώς να εξιδανικεύει το αφροαμερικανικό στοιχείο δεν άφηνε περιθώρια για αντιρρήσεις οποιουδήποτε είδους.