Ράμπο: Τι σημαίνει η λέξη και ποιος ήταν υποψήφιος για τον ρόλο πριν από τον Σταλόνε (vid)

Η ταινία Ράμπο- Το «πρώτο αίμα» κλασική πλέον στο είδος της έδωσε ώθηση στην καριέρα του Σταλόνε που κλυδωνιζόταν μετά τον θρίαμβο του Ρόκι.

Ράμπο: Τι σημαίνει η λέξη και ποιος ήταν υποψήφιος για τον ρόλο πριν από τον Σταλόνε (vid)

Η ταινία Ράμπο-«Το πρώτο αίμα» βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μορέλ που περιγράφει την ταραγμένη ζωή ενός παρασημοφορημένου βετεράνου του Βιετνάμ. Αρχικός υποψήφιος για το ρόλο ήταν ο Αλ Πατσίνο αλλά ο διάσημος ηθοποιός έκανε πίσω λόγω της υπερβολικής βιαιότητας που απέπνεε. Επίσης η παραγωγός εταιρία προόριζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Κρις Κριστόφερσον αλλά τελικά προκρίθηκε ο Σταλόνε. Άλλος υποψήφιος ήταν επίσης και ο Τζον Τραβόλντα.

Στο μυθιστόρημα του Μορέλ το όνομα του πρωταγωνιστή είναι απλώς Ράμπο. Το όνομα Τζον προστέθηκε ύστερα από πρόταση του Σταλόνε. Η λέξη Ράμπο δηλώνει μια ποικιλία μήλων και δεν απαντάται πουθενά αλλού.

Η αρχική εκδοχή της ταινίας είχε υπερβεί τις τρεις ώρες. Όταν την είδε ο Σταλόνε απογοητεύτηκε τόσο ώστε ήθελε να αγοράσει τα δικαιώματα και να την καταστρέψει. Τελικά ύστερα από πολλές περικοπές κατέληξε η μισή σε διάρκεια.

Ο Σταλόνε είχε επίσης κάποιες ιδέες που αποδείχθηκαν καθοριστικές: Επέμεινε πως ο κινηματογραφικός ήρωας αντίθετα με τον μυθιστορηματικό θα έπρεπε να είναι λιγομίλητος, να σκοτώνει πολύ λιγότερους στο διάβα του και να χρησιμοποιεί λιγότερα πυροβόλα όπλα - να εμπιστεύεται το εμβληματικό μαχαίρι του και τις τεχνικές μάχης και επιβίωσης τις οποίες διδάχτηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ.