Pulp fiction: Η Ούμα Θέρμαν έκανε τη δύσκολη - Πώς την έπεισε ο Ταραντίνο

Ταινία του 1994, το Pulp fiction έδωσε στον Κουέντιν Ταραντίνο πολλά καντάρια φήμης. Έργο ανατρεπτικό και απρόσμενα εμπορικό απογείωσε το όνομα του αιρετικού σκηνοθέτη.

Pulp fiction: Η Ούμα Θέρμαν έκανε τη δύσκολη - Πώς την έπεισε ο Ταραντίνο

Το Pulp fiction ήταν στην ουσία μια φτηνιάρικη ταινία αν σκεφτεί κανείς πως κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο φτηνή αν δεν έμπαινε τελικά την τελευταία στιγμή στο καστ και ο Μπρους Γουίλις. Επίσης από τα 8 εκατομμύρια τα 5 ξοδεύτηκαν για αμοιβές ηθοποιών. Την εποχή εκείνη ο Ταραντίνο δεν ήταν ακόμα τόσο αποδεκτός. Ήταν ένας από τους επαναστάτες του ανεξάρτητου κινηματογράφου της δεκαετίας του '90 με ανεξάντλητες γνώσεις γύρω από την Έβδομη τέχνη αλλά τίποτε περισσότερο. Οι ταινίες του δεν ακολουθούσαν τη γραμμική πλοκή, ενώ παρωδούσαν την ωμή βία και την κινηματογραφική μυθολογία.

Ήταν λοιπόν φυσικό κάποιοι ηθοποιοί να μην εμπιστεύονται τις εμπνεύσεις του. Μία από τις αναδυόμενες σταρ του Χόλιγουντ η Ούμα Θέρμαν έκανε τη δύσκολη στον φέρελπι σκηνοθέτη και σεναριογράφο. Λέγεται μάλιστα ότι απέρριψε αρχικά χωρίς δεύτερη κουβέντα το ρόλο της Μία Γουάλας. Μες στην απελπισία του ο Ταραντίνο που την ήθελε οπωσδήποτε για το ρόλο αναγκάστηκε να της διαβάσει όλο το σενάριο στο τηλέφωνο κι έτσι τελικά την έπεισε.

Η ταινία απέδωσε κέρδη 200 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά κυρίως θεωρείται ορόσημο στο είδος της, κάνοντας στην κυριολεξία τομή σε ό,τι αφορά τον κινηματογραφικό κόσμο. Ταυτόχρονα χάρισε στην Θέρμαν ένα εξόχως ενδιαφέροντα και ξεχωριστό ρόλο.