Τιτανικός: Μια πραγματική ιστορία αγάπης μέσα στην ταινία

Ποιο είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι που καταλήγει αγκαλιά μαζί με τον Τιτανικό στο βάθος του ωκεανού;

Τιτανικός: Μια πραγματική ιστορία αγάπης μέσα στην ταινία

Υπάρχει ένα στιγμιότυπο στην ταινία «Τιτανικός» όπου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο κρεβάτι αγκαλιάζεται καθώς τα νερά πλημμυρίζουν την καμπίνα. Αποτελεί φόρο τιμής σ' ένα ζευγάρι που χάθηκε με τον τρωτό γίγαντα στο παρθενικό του ταξίδι. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του περίφημου πολυκαταστήματος Macy της Νέας Υόρκης. Ο 'Ισιντορ και η Ρόζαλι Άιντα Στράους.

Το ζευγάρι πέρασε τον χειμώνα του 1911/1912 στην Ευρώπη και όταν αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έπεσαν πάνω σε απεργία ανθρακωρύχων με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους και να επιβιβαστούν τελικά στο μοιραίο υπερωκεάνιο.

Την ώρα του ναυαγίου δόθηκε θέση στην Άιντα σε μια σωσίβια λέμβο αλλά αρνήθηκε να διασωθεί χωρίς τον σύζυγό της λέγοντας: «Αφού ζήσαμε μαζί, θα πεθάνουμε και μαζί». Η σκηνή αυτή κινηματογραφήθηκε αλλά κόπηκε από την τελική εκδοχή. Ο σκηνοθέτης έβαλε στα χείλη της Ρόουζ την συγκινητική ατάκα της κυρίας Στράους: «Όπου πας, πηγαίνω κι εγώ».

Οι σκηνές που τοποθετούνται στο 1912 έχουν διάρκεια 2 ώρες και 40 λεπτά, όσο χρόνο χρειάστηκε για να βυθιστεί ο Τιτανικός. Επίσης ο χρόνος της πρόσκρουσης στο παγόβουνο διαρκεί ακριβώς όσο και στην πραγματικότητα, δηλαδή 37 λεπτά.