«Και οι 7 ήταν υπέροχοι»: Ο Γιουλ Μπρίνερ με τον Άντονι Κουίν στα δικαστήρια

Λίγο πριν γυριστεί η ταινία "Και οι 7 ήταν υπέροχοι" ο Γιουλ Μπρίνερ πήγε τον Άντονι Κουίν στα δικαστήρια.  Η ταινία «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» είναι γουέστερν Αμερικανικής παραγωγής του 1960, ριμέικ της ταινίας του Ακίρο Κουροσάβα «οι 7 Σαμουράι».

«Και οι 7 ήταν υπέροχοι»: Ο Γιουλ Μπρίνερ με τον Άντονι Κουίν στα δικαστήρια

Το 2013 η βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου χαρακτήρισε την ταινία αισθητικά, πολιτισμικά και ιστορικά σημαντική, και την συμπεριέλαβε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Η ιστορία της ταινίας θέλει τον Γιουλ Μπρίνερ και τον Άντονι Κουίν να έρχονται στα μαχαίρια για την αρχική ιδέα. Ο Γιουλ Μπρίνερ πλησίασε τον παραγωγό Γουόλτερ Μίρις με την ιδέα του ριμέικ της διάσημης ταινίας του Κουροσάβα. Όταν ο Μίρις αγόρασε τα δικαιώματα και υπέγραψε συμφωνία διανομής με την United Artists, ο Μπρίνερ υπέβαλε μήνυση στον Άντονι Κουίν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτός και ο Μπρίνερ είχαν αναπτύξει την ιδέα από κοινού και είχαν επεξεργαστεί πολλές λεπτομέρειες στην πλοκή. Ο Κουίν τελικά έχασε το δικαστήριο καθώς οι ισχυρισμοί του δεν αποδεικνύονταν γραπτώς.

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η ταινία απέφερε 2,25 εκατομμύρια δολάρια απογοητεύοντας τους παραγωγούς αλλά αποδείχθηκε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Τα έσοδα στο εξωτερικό ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερα από τις ΗΠΑ με συνολικά 7,5 εκατομμύρια δολάρια, αποφέροντας κέρδη 9,75 εκατομμυρίων δολαρίων.