Δεν ήταν ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για «Ταξιτζής» - Τι έκανε για να πάρει το ρόλο;

Η θρυλική ταινία του Σκορτσέζε «Ο Ταξιτζής» προοριζόταν για άλλον ηθοποιό. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έκανε ένα σωρό πράγματα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου.

Δεν ήταν ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για «Ταξιτζής» - Τι έκανε για να πάρει το ρόλο;

Η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο Ταξιτζής» εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό μύθο με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να αποκτά μια παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Ο Ντε Νίρο παραδέχτηκε πως μολονότι είχε μόλις πάρει το Όσκαρ για την συμμετοχή του στο «Νονό ΙΙ» δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός παρά μόνο μετά την ταινία του Σκορτσέζε. Μακάριζε μάλιστα τον εαυτό του που ο Ντάστιν Χόφμαν απέρριψε την πρόταση να πρωταγωνιστήσει αυτός στον «Ταξιτζή». Ο Χόφμαν θεωρούσε τον άσημο την εποχή εκείνη Σκορτσέζε πνευματικά διαταραγμένη προσωπικότητα. Αργότερα κατάλαβε το λάθος του και μετάνιωσε γι αυτό αλλά ήταν πια αργά.

Ο Ντε Νίρο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του δούλευε ως ταξιτζής ένα ολόκληρο μήνα επί 14 ώρες στους δρόμους Νέας Υόρκης. Κάποιος πελάτης, εκκολαπτόμενος ηθοποιός κι ο ίδιος, τον αναγνώρισε και τον ρώτησε «Μόλις πήρες το Όσκαρ! Θεέ μου! Είναι τόσο δύσκολο λοιπόν να βρει κανείς δουλειά σαν ηθοποιός;»

Εκτός από ταξιτζής ο Ντε Νίρο εκμεταλλεύθηκε την παραμονή του στην Ιταλία για το 1900 του Μπερτολούτσι και επισκέφθηκε Αμερικανική Βάση, όπου συζητούσε επί ώρες με Αμερικανούς πεζοναύτες προκειμένου να ξεπατικώσει την ιδιαίτερη προφορά τους.

Ο Σκορτσέζε παραδέχτηκε επίσης πως η περίφημη σκηνή με τον καθρέφτη («Υou talking to me?») ήταν εξ ολοκλήρου έμπνευση του Ντε Νίρο ο οποίος μιμήθηκε τον Μάρλον Μπράντο.