Batman: O Joker Ρόμπιν Γουίλιαμς έγινε δόλωμα για τον Τζακ Νίκολσον

Στην ταινία «Μπάτμαν» του 1989 δεσπόζει ο Τζακ Νίκολσον. Κι όμως μέχρι την τελευταία στιγμή άλλος ήταν ο υποψήφιος Joker.

Batman: O Joker Ρόμπιν Γουίλιαμς έγινε δόλωμα για τον Τζακ Νίκολσον

Ο Νίκολσον φαίνεται πως αρχικά δίσταζε για τον ρόλο του παρανοϊκού κακού. Δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του στην αριστουργηματική «Φωλιά του Κούκου» αλλά τώρα δεν έδειχνε καθόλου πρόθυμος να συνεχίσει πάνω στο ίδιο υποκριτικό μονοπάτι. Τα πράγματα άλλαξαν όταν εμφανίστηκε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς που μετά χαράς δέχτηκε να υποδυθεί τον διαβόητο Joker.

Η παραγωγός εταιρία συνέχιζε να πολιορκεί τον Νίκολσον μέχρι τα γυρίσματα. Οι συντελεστές της ταινίας δεν δίστασαν στο τέλος να χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα τον ίδιο τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Συγκεκριμένα ο Νίκολσον πείστηκε μόνο όταν πληροφορήθηκε ότι τον επίμαχο ρόλο θα τον έπαιρνε τελικά ο Ρόμπιν. Έβαλε την πολυπόθητη υπογραφή στο συμβόλαιο συνεργασίας και αμέσως ο Γουίλιαμς απολύθηκε.

Η επιμονή των παραγωγών της ταινίας δικαιώθηκε, καθώς ο Joker του Τζακ Νίκολσον παραμένει μέχρι σήμερα αξεπέραστος, ωστόσο ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν συγχώρησε ποτέ την Warner Bros: Όχι μόνο αρνήθηκε σκαιότατα να παίξει τον Riddler στο Batman Forever του 1995 αλλά διέκοψε κάθε συνεργασία με την Warner, μέχρις ότου οι παραγωγοί ζητήσουν επίσημα συγγνώμη για την μπαμπεσιά τους.

Ο Τζακ Νίκολσον είχε δηλώσει σχετικά: «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Joker είναι το άκομψο χιούμορ του». Αργότερα παραδέχτηκε πως ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους του ρόλους.