Όταν η 20th Century Fox απέλυσε την Μέριλιν Μονρόε

Το 1962 η Μέριλιν Μονρόε απολύθηκε λόγω ασυνέπειας στα γυρίσματα της ταινίας "Κάτι πρέπει να δώσεις", λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Όταν η 20th Century Fox απέλυσε την Μέριλιν Μονρόε

Τη χρονιά εκείνη το αμερικάνικο σύμβολο του σεξ θαμπωμένο από φήμες και ερωτικά σκάνδαλα παραπαίει στα παρασκήνια του λαμπερού Χόλιγουντ.

Η κινηματογραφική εταιρία κολοσσός, 20th Century Fox την επιλέγει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Κάτι πρέπει να δώσεις". Ωστόσο η συνέχεια δεν είναι η αναμενόμενη καθώς η ξανθιά ντίβα εμφανίζεται μονίμως αργοπορημένη στα γυρίσματα ή εξαφανίζεται για βδομάδες χωρίς να δίνει σημεία ζωής.

Απαυδισμένοι οι παραγωγοί από την συμπεριφορά της καταγγέλλουν την μεταξύ τους σύμβαση, διακόπτουν την φιλόδοξη παραγωγή και αποζημιώνουν την Μέριλιν με 200000 δολάρια. Απογοητευμένη η ηθοποιός οδηγείται σε ολική κατάρρευση που θα την οδηγήσει λίγον καιρό αργότερα στον θάνατο - θάνατο που τα αίτια του δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ.

Η τραγική της κατάληξη αποδόθηκε σε ισχυρή δόση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο ο χορός του μυστηρίου δεν έπαψε έκτοτε γύρω από το αδόκητο τέλος της. Τα βέλη των συνωμοσιολόγων έπληξαν ακόμα και τον Λευκό Οίκο και την οικογένεια των Κένεντι.

Η ειρωνεία του πράγματος: Λίγο πριν από τον θάνατό της η Μονρόε επαναπροσλήφθηκε από την εταιρεία με 1.000.000 δολάρια για δύο ταινίες. Ήταν η πιο επικερδής συμφωνία που έκλεισε η χαμηλόμισθη, σε σχέση με άλλες βεντέτες του Χόλιγουντ, Μέριλιν.