Η Καρέζη στη Χρονοπούλου: «Χρυσή μου πώς παίζεις τη μάνα της Λάσκαρη;»

Η Τζένη Καρέζη μάλωσε την Μαίρη  Χρονοπούλου, για την ιδέα που είχε να υποδυθεί την μητέρα της Λάσκαρη στην ταινία "Δάκρυα για την Ηλέκτρα".

Η Καρέζη στη Χρονοπούλου: «Χρυσή μου πώς παίζεις τη μάνα της Λάσκαρη;»

Παραλειπόμενο από τον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου, ένα μικρό επεισόδιο ανάμεσα στην Τζένη Καρέζη και τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Το 1966 προβλήθηκε η δραματική ταινία "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" της Φίνος Φιλμ σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Είναι η ταινία στην οποία η Λάσκαρη εξαργύρωσε την εντυπωσιακή της παρουσία σε ταινίες όπως ο "Κατήφορος". Είναι όμως και η ταινία στην οποία συνέβη το παράδοξο να υποδυθεί τη μητέρα της Λάσκαρη η σχεδόν συνομήλική της Μαίρη Χρονοπούλου.

Η τολμηρή αυτή κίνηση της ηθοποιού προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο στο κοινό αλλά και στους συναδέλφους της. Η Μαίρη Χρονοπούλου διηγείται την στιχομυθία της με την Τζένη Καρέζη όταν συναντήθηκαν οι δυο τους σε φιλικό σπίτι.

"Μα, χρυσή μου πώς παίζεις τη μάνα της Ζωΐτσας", απόρησε η Καρέζη "Μα είναι πολύ ωραίος ρόλος" "Μα δεν καταλαβαίνεις. Τώρα θα σου δίνουν να παίζεις μόνο ρόλους μάνας" "Μπα, θα δεις! Στην επόμενη ταινία θα πετάω και κάνα βυζί έξω" Σαν να το ήξερε ότι ακολουθούσε η ταινία "Κοινωνία ώρα μηδέν" και η γνωστή ερωτική σκηνή με τον Νίκο Κούρκουλο.