Τέσσερις σταρ του σινεμά θα άναβαν κερί στον Σακελλάριο!

Τέσσερις εμβληματικοί ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου ήταν αρχικά "μαύρα πρόβατα" για τον Φίνο και ευτυχώς που υπήρχε ο Σακελλάριος και τους επέβαλε. 

Τέσσερις σταρ του σινεμά θα άναβαν κερί στον Σακελλάριο!

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ολκής ο Αλέκος Σακελλάριος αποτύπωσε στις ταινίες τα ήθη και την καθημερινότητας της μεταπολεμικής Ελλάδας. Δοκιμασμένος τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στον κινηματογραφικό πανί ο Σακελλάριος δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή θεάματος με ταινίες που θα μείνουν κλασικές και θα παίζονται για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Σακελλάριος, όπως κάθε χαρισματικός άνθρωπος, δεν στηριζόταν μόνο στις σκηνοθετικές και σεναριακές εμπνεύσεις του. Βασιζόταν πολύ στο ένστικτό του. Με γνώμονα την αλάνθαστη διαίσθησή του επέβαλε στις ταινίες του πρόσωπα κάθε άλλο παρά αρεστά στον υπερπαραγωγό Φιλοποίμενα Φίνο.

Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις έπεσε διάνα στις επιλογές του "Η θεία από το Σικάγο" ήταν μια ταινία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Γεωργίας Βασιλειάδου που την εποχή εκείνη ήταν ήδη συνταξιούχος και κανείς δεν θα την σκεφτόταν αν δεν την επέλεγε ο Σακελλάριος.

"Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο". Από το πρωταγωνιστικό τρίο της ταινίας ο Φίνος ενέκρινε μόνο τον Μίμη Φωτόπουλο. Για τον Βασίλη Αυλωνίτη είχε σοβαρές ενστάσεις θεωρώντας πως είχε παίξει σε φτηνές ταινίες και ήταν πια καμένο χαρτί. Έκανε αμάν για να τον πείσει ο Σακελλάριος. Εξίσου δυσκολεύτηκε και με την Τζένη Καρέζη στην οποία ο Φίνος διέκρινε σοβαρό στραβισμό και πίστευε ότι δεν θα γράφει καλά στο φακό. Ακόμα και η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ανεπιθύμητη για τον Φίνο που της το κρατούσε γιατί αρνήθηκε να παίξει στη "Θεία από το Σικάγο". Χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ ο Σακελλάριος για να την επιβάλει στην ταινία "Χτυποκάρδια στο θρανίο" και φυσικά δικαιώθηκε για την επιλογή του, ασχέτως αν καβγάδισε άγρια με την Αλίκη στα γυρίσματα.