Βουτσάς για Καραγιάννη: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο!»

Με λιγοστά φτερά και πούπουλα ο Γιάννης Δαλιανίδης "έντυσε" την Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Οι Κληρονόμοι" και προκάλεσε το θαυμαστικό επιφώνημα του Κώστα Βουτσά.

Βουτσάς για Καραγιάννη: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο!»

"Οι Κληρονόμοι", κωμωδία του 1964, παραγωγής Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και σενάριο Μίμη Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Γυρίζεται η επίμαχη σκηνή του χορευτικού με τη Μάρθα Καραγιάννη και ο Δαλιανίδης αναποφάσιστος περιμένει την έμπνευση της τελευταίας στιγμής όσον αφορά το κουστούμι της πρωταγωνίστριας.

Την ύστατη ώρα καταφεύγει στον αυτοσχεδιασμό, την προσφιλή συνήθεια των συντελεστών του ελληνικού σινεμά την εποχή εκείνη. Παραγγέλνει δύο βεντάλιες φτερά και πούπουλα χύμα και ζητά από την Καραγιάννη να γδυθεί. Με ειδική κόλλα τοποθετεί τα φτερά στα απαγορευμένα σημεία του σώματός της και δημιουργεί ένα από τα πιο ευφάνταστα και αποκαλυπτικά κουστούμια στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου.

Ακολουθεί το χορευτικό με την Καραγιάννη να πλαισιώνεται από τους Βουτσά και Ηλιόπουλο, μια από τις καλύτερες σκηνές του είδους. Ο Βουτσάς βλέποντας το αποτέλεσμα αναφωνεί εκστασιασμένος: "Πω πω, πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο!" Σημειωτέο ότι οι "Κληρονόμοι" είναι η τελευταία ταινία στην οποία ο Κώστας Χατζηχρήστος συνεργάστηκε με την Φίνος Φιλμ.