«Τζένη, Τζένη»: Γκόρτσο ακούγαμε και Γκόρτσο δεν βλέπαμε!

Ο πολιτευτής Γκόρτσος στην πιο εμπορική ταινία της Τζένης Καρέζη, "Τζένη, Τζένη" είναι ένα πρόσωπο φάντασμα, που έλαμψε δια της απουσίας του...

«Τζένη, Τζένη»: Γκόρτσο ακούγαμε και Γκόρτσο δεν βλέπαμε!

Το πολυκύμαντο σενάριο που υπέγραψαν οι Γιαλαμάς, Πρετεντέρης κινηματογραφήθηκε από τους Βασίλη Σεϊτανίδη και Ντίνο Δημόπουλο για λογαριασμό της Φίνος Φιλμ ως η πρώτη έγχρωμη ταινία της Καρέζη.

Στην αισθηματική αλλά και πολιτική αυτή κωμωδία συμπρωταγωνιστούν όλα τα βαριά χαρτιά της εποχής από τον Κωνσταντάρα και τον Παπαγιαννόπουλο μέχρι τον Μπάρκουλη. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στις Σπέτσες και ο Παπαγιαννόπουλος, ως κινηματογραφικός πατέρας της Καρέζη, υποδύεται τον κομματάρχη του νησιού π[ου υποστηρίζει το αδιοφιλονίκητο φαβορί, τον πολιτευόμενο Γκόρτσο. Η έλευση του Μπάρκουλη ως ανιψιού του εφοπλιστή Κασσανδρή (Λάμπρου Κωνσταντάρα) θα ανατρέψει δραματικά τα δεδομένα.

Το μυστήριο στην ταινία αυτή που πέρασε μάλλον απαρατήρητο είναι ότι ο κινηματογραφικός Γκόρτσος δεν εμφανίστηκε ούτε στιγμή στο πανί. Είναι στην ουσία ένα πρόσωπο φάντασμα, για τον οποίο ευτυχώς έχουμε κάποια στοιχεία μιας και σε κάποιες σκηνές της ταινίας φιγουράρει το πρόσωπό του σε προεκλογικές αφίσες. Και ο Γκόρτσος, που ξεκίνησε ως φαβορί, για να καταλήξει αουτσάιντερ, δεν είναι άλλος από τον Νικήτα Πλατή. Ο συμπαθής ηθοποιός χάρισε το πρόσωπό του για τις ανάγκες του έργου.