Μάρθα Καραγιάννη σε Φίνο: Δεν παίζω τη χαζή, θέλω μπικίνι και ψιλοτάκουνα

Το 1967 η Μάρθα Καραγιάννη μπορούσε να επιβάλει τους όρους της ακόμα και στον Φίνο.  Ύστερα από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της η Μάρθα Καραγιάννη ως αναγνωρισμένη πλέον σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου μπορούσε να θέσει όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της σε κάποια ταινία. 

Μάρθα Καραγιάννη σε Φίνο: Δεν παίζω τη χαζή, θέλω μπικίνι και ψιλοτάκουνα

Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος κωμικός της ρόλος στην ταινία "Οι θαλασσιές χάντρες" την ξένισε και παρότι ευγνωμονούσε το Γιάννη Δαλιανίδη για όσα της είχε προσφέρει μέχρι τότε, δεν δίστασε να πάει κατευθείαν στον Φίνο και να του πει: "Κύριε Φίνο εγώ δεν θα παίξω στις Θαλασσιές τις Χάντρες" "Γιατί Μάρθα;" "Γιατί ο ρόλος που μου έγραψε ο Δαλιανίδης δεν μου πηγαίνει καθόλου. Αν παίξω εγώ την χαζή και δεν φορέσω μπικίνι, ψηλοτάκουνα και μποά θα καταστραφώ. Ο κόσμος έτσι με θέλει, να πάρετε άλλη ηθοποιό να κάνει την κωμικιά"

Παραγωγός και σκηνοθέτης έφτυσαν αίμα για να την πείσουν. Ο Δαλιανίδης θεωρούσε πως με αυτό το ρόλο της έδινε ψωμί μέχρι τα ογδόντα της. Τα χρόνια περνούσαν, η Μάρθα ωρίμαζε και δεν θα μπορούσε να παίζει μια ζωή την ωραία και τη μοιραία. Η Καραγιάννη δέχτηκε να τολμήσει και η επιτυχία δικαίωσε τον μέντορά της.

"Με έπεισε και φυσικά του το χρωστάω...Μετά την πρεμιέρα όλοι έρχονταν και μου έλεγαν πως ήμουν καλύτερη από κάθε άλλη φορά..."