Το αίμα βάφτηκε κόκκινο: Ο κακός δεν ήταν ο Γιάννης Βόγλης, αλλά ο Γιώργος Φούντας!

Πώς ο Γιώργος Φούντας έχασε τον ρόλο του κακού στο «Αίμα βάφτηκε κόκκινο».

Το αίμα βάφτηκε κόκκινο: Ο κακός δεν ήταν ο Γιάννης Βόγλης, αλλά ο Γιώργος Φούντας!

Ο Βασίλης Γεωργιάδης ανέφερε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη πως λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα στη Θεσσαλία, ο Φούντας που προοριζόταν για τον ρόλο του «κακού» αδερφού, χρειάστηκε να φύγει στη Ρωσία. Τον περίμεναν αλλά ο ηθοποιός τους ειδοποίησε πως στην συνέχεια έπρεπε να λείψει και στη Γαλλία ένα μήνα.

Οι ταινίες του Κακογιάννη είχαν κάνει γνωστό τον Γιώργο Φούντα και οι ξένοι παραγωγοί τον προόριζαν για ένα σταρ Μεσογειακού Υβ Μοντάν. Ο ίδιος ο Γεωργιάδης θεωρεί ότι ο Φούντας ήταν αγροίκος και κλότσησε διαφορετικά θα είχε άλλη εξέλιξη στην καριέρα του.

Στη συνέχεια ο ρόλος του προτάθηκε στον Κούρκουλο αλλά αυτός δεν ήθελε με τίποτε να παίξει τον κακό. Τότε ο Γεωργιάδης θυμήθηκε τον Γιάννη Βόγλη που είχε δει σε κάποια θεατρική παράσταση και τον αναζήτησε αλλά έμαθε πως ο ηθοποιός βρισκόταν στην Αγγλία με την ετοιμόγεννη Σκωτσέζα σύζυγό του. Με τα πολλά τον πέτυχαν στο τηλέφωνο, του εξήγησαν περί τίνος πρόκειται αλλά ο Βόγλης νόμιζε πως του κάνουν φάρσα. Μόνο όταν προσφέρθηκαν να του πληρώσουν το εισιτήριο της επιστροφής το πίστεψε.

Στο μεταξύ είχε δικό του αυτοκίνητο και ζήτησε τέσσερις μέρες διορία για να διασχίσει την ηπειρωτική Ευρώπη. Ο Γεωργιάδης του παρήγγειλε να μην ξυριστεί και όταν έφτασε το μόνο που χρειάστηκε ήταν να μετατρέψουν τα ρούχα που είχαν ράψει για τον Φούντα. Ύστερα όλοι μαζί έφυγαν στη Θεσσαλία για το γύρισμα.