Τζένη Καρέζη: Αυτός ήταν ο άντρας της ζωής της

Κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη ξεκίνησε τη ζωή της με ένα μεγάλο έρωτα.

Τζένη Καρέζη: Αυτός ήταν ο άντρας της ζωής της

Η λατρεία της για τη γαλλική γλώσσα και την γαλλική λογοτεχνία την οδήγησε σε ένα μεγάλο εφηβικό πάθος που το έζησε με τη φαντασία της. Αν τη ρωτούσε κανείς για το μεγάλο έρωτα της εφηβείας της, θα του απαντούσε χωρίς δεύτερη σκέψη: "Έρωτάς μου ο ένας και μοναδικός Ζεράρ Φιλίπ, είχα δει το "Μοναστήρι της Πάρμας" τουλάχιστον είκοσι φορές.

Ο μεγάλος της έρωτας ήρθε κάποτε και στην Αθήνα με το λαϊκό θέατρο του Ζαν Βιλάρ. Τον είδε επιτέλους ολοζώντανο στη σκηνή να δεσπόζει στον Σιντ του Κορνέιγ και στο τέλος πήγε στο καμαρίνι του για να τον συγχαρεί. Εκεί ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός της άκουσε από τα χείλη της μια πραγματική ερωτική εξομολόγηση στην οποία απάντησε λέγοντας πως σπάνια έβλεπε μια τόσο ωραία και φινετσάτη κοπέλα.

Οι δυο τους ποζάρισαν σε μια τρυφερή φωτογραφία. Πολλά χρόνια αργότερα όταν η Καρέζη πληροφορήθηκε τον θάνατό του, βρισκόταν σε ταβέρνα με παρέα φίλων. Βγήκε στο δρόμο, κάθισε στο πεζοδρόμιο και ξέσπασε σε λυγμούς. Ένιωσε πως έχασε κάτι δικό της. Έχασε έναν άντρα που η μορφή του ομόρφυνε τα παιδικά της χρόνια. Κι ήταν αυτός ο πρώτος και ο μεγάλος της έρωτας.