Γεωργίτσης - Λάσκαρη: Ο βασιλιάς σταμάτησε το ρομάντζο τους

Φαίδων Γεωργίτσης και Ζωή Λάσκαρη, δύο νέοι ερωτευμένοι στο πανί, είδαν τον έρωτά τους να διακόπτεται από το βασιλικό πραξικόπημα του 1967.

Γεωργίτσης - Λάσκαρη: Ο βασιλιάς σταμάτησε το ρομάντζο τους

Στην ταινία "Όλγα Αγάπη μου" υπάρχει μια σκηνή που γυρίστηκε σε μια δημοφιλέστατη μπουάτ της εποχής, την "Κατακόμβη". Εκεί εμφανίζεται η πρωθιέρεια του λαϊκού μας τραγουδιού Πόλυ Πάνου, που ερμηνεύει το τραγούδι των Πλέσσα-Παπαδόπουλου "Τι σου ΄κανα και πίνεις".

Στο παιχνίδι σκιάς και φωτός που τονίζει τα φρέσκα νεανικά πρόσωπα του Γεωργίτση και της Λάσκαρη, συμπυκνώνεται όλο το δράμα μιας νιότης που δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο της στην σκληρή Ελλάδα της δεκαετίας του '60.

Δίπλα στην Πόλυ Πάνου εμφανίζεται ο Μάριος με την κιθάρα του που την σιγοντάρει αλλά και ο έξοχος σολίστας Στέλιος Μακρυδάκης, πρώτο μπουζούκι σε πολλές ηχογραφήσεις της Columbia.

Όσοι βλέπουν και ξαναβλέπουν αυτή την εμβληματική σκηνή-μουσικό στιγμιότυπο μέσα στα χρόνια αγνοούν ότι τα γυρίσματά της διακόπηκαν απότομα στις 13 Δεκεμβρίου 1967, ύστερα από την είδηση του βασιλικού αντικινήματος κατά της Χούντας. Και αν η 13η Δεκεμβρίου θεωρείται στην ουσία το ορόσημο του τέλους της βασιλείας στη Χώρα, είχε και μια λιγότερο επιφανή αλλά και γνωστή συνέπεια. Την προσωρινή διακοπή των γυρισμάτων της ταινίας "Όλγα Αγάπη μου" στην μπουάτ "Κατακόμβη".