Η βίλα της Φίνος όπου έζησε η «Αλίκη στο Ναυτικό»

Σήμερα ξέρουμε πια την βίλα της Φίνος Φιλμ όπου "έζησε" η Αλίκη Βουγιουκλάκη για δύο ταινίες σταθμούς!

Η βίλα της Φίνος όπου έζησε η «Αλίκη στο Ναυτικό»

Τα τοπία του Ελληνικού κινηματογράφου διατηρούν τη φρεσκάδα τους μέσα από τις χιλιοπαιγμένες κλασικές ταινίες του παλιού καλού καιρού. Τα σφριγηλά πρόσωπα των πρωταγωνιστών, με τις αβίαστες και ανεξίτηλες ατάκες τους, συντροφεύουν μέχρι σήμερα τις πιο εκλεκτές ώρες της τηλεθέασης των Ελλήνων.

Παρακολουθούμε σαν υπνωτισμένοι τα ασπρόμαυρα κινηματογραφικά ενσταντανέ χωρίς να αναρωτιόμαστε σε ποιους δρόμους και σε ποια σπίτια ζουν και κινούνται οι ήρωες της Φίνος και του Σακελάριου, η Αλίκη, ο Δημήτρης και όλοι οι άλλοι σταρ στο πανί της φαντασίας μας. Δύο κοσμαγάπητες κωμωδίες, η "Αλίκη στο Ναυτικό" και το "Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" ξεκινούσαν από μια βίλα στην οδό Γούναρη 16, στην Κηφισιά που έχει ανακηρυχτεί σε "βίλα της Φίνος Φιλμ".

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, να χάθηκαν τα αστραφτερά πρόσωπα των ηθοποιών που τις "κατοίκησαν" στα γυρίσματα αλλά τα σπίτια ή τουλάχιστον σπίτια σαν την βίλα της οδού Γούναρη, γερνάνε και πεθαίνουν πολύ πιο αργά από τους ανθρώπους, ακόμα και αν αυτοί είναι ημίθεοι του σινεμά. Έτσι η βίλα της οδού Γούναρη στην Κηφισιά κρατά ακόμα κάτι από εκείνη την Ελλάδα της αθωότητας που ξεκινούσε κάθε πρωί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Δέσπω Διαμαντίδου και την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τη φανταστική καθημερινότητα του σινεμά.