Παπαμιχαήλ σε Βουγιουκλάκη: «Άι στο διάολο, πάλι άργησες!»

Ο Δημήτρης δεν υποδεχόταν την Αλίκη με τον καλύτερο τρόπο, ιδίως όταν εκείνη έφτανε αργοπορημένη στα γυρίσματα.

Παπαμιχαήλ σε Βουγιουκλάκη: «Άι στο διάολο, πάλι άργησες!»

Με αφορμή τα "Χτυποκάρδια στο θρανίο" και τις δύο κινηματογραφικές εκδοχές, την ελληνική και την τούρκικη, η Βουγιουκλάκη συνέκρινε συχνά τους δυο συμπρωταγωνιστές. Στην ελληνική βερσιόν έπαιζε δίπλα της ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, που πάντοτε εκνευριζόταν με την καθυστερημένη της άφιξη και της έλεγε: " Αει στο διάολο πάλι άργησες!"

Ο Ορχάν Γιουρσεσάρ, αντίθετα, ο Τούρκος καβαλιέρος της, ήταν σύμφωνα με την Ελληνίδα σταρ, απίστευτα ευγενής. Όταν εκείνη πήγαινε αργοπορημένη στο γύρισμα εκείνος την υποδεχόταν πάντα με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα χειροφίλημα. Ο Τούρκος πρωταγωνιστής ήταν πιο τζέντλεμαν από τον Έλληνα σύμφωνα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην τουρκική εκδοχή που είχε τίτλο "Sıralardaki Heyecanlar", τους Έλληνες ηθοποιούς ντουμπλάριζαν Τούρκοι, ενώ αρκετοί αντικαταστάθηκαν με Τούρκους ηθοποιούς. Η ταινία αυτή δεν παίχτηκε ποτέ στην Τουρκία, καθώς προέκυψε πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λόγω των προγραφών του Τουρκικού κράτους εναντίον των Ελλήνων της πόλης.

Στην Ελλάδα τα "Χτυποκάρδια" έκαναν πρεμιέρα στις αίθουσες την 11η Νοεμβρίου 1963. Με 591.675 εισιτήρια, η ταινία αυτή κατατάχθηκε στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε 92 της ίδιας σεζόν Για την Ιστορία η μουσική της ταινίας έχει την υπογραφή του Μάνου Χατζιδάκι.