Ρένα Βλαχοπούλου: Ήταν κατσικοπόδαρη; Έφερνε τον κατακλυσμό!

Στη μικρή ζωή που ζούμε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε να το λέει πάντοτε.

Ρένα Βλαχοπούλου: Ήταν κατσικοπόδαρη; Έφερνε τον κατακλυσμό!

Καλοκαίρι 1953, Επιθεώρηση στο θέατρο Περοκέ "Και ο μήνας έχει εννιά". Πατείς με πατώ σε. Ανεπανάληπτη επιτυχία. Το έργο ανέβηκε αρχές Ιουλίου και συνεχίζεται μες στο Σεπτέμβριο. Στον θίασο έχει ενσωματωθεί προσφάτως και η Κερκυραία τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου ερμηνεύοντας εκτός των άλλων το τραγούδι, Και τώρα βρέξε όσο θες. Το θυμόταν ύστερα η Βλαχοπούλου αλλά και όλοι οι συντελεστές της παράστασης πως κάθε φορά που έλεγε αυτό το σουξέ, άνοιγαν οι καταρράκτες του ουρανού. Κόσμος, μουσικοί και ηθοποιοί έτρεχαν να βρουν κάπου να κρυφτούν στο υπαίθριο θέατρο.

Το κουπλέ του τραγουδιού ξεκινούσε με το στίχο: "Ο καιρός θα το γυρίσει σε βροχή". Ήδη μαζεύονταν απειλητικά μαύρα σύννεφα στον ουρανό κι ώσπου η Ρένα να φτάσει στο ρεφρέν το είχε γυρίσει σε κατακλυσμό. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τρεις μέρες συνεχώς ώσπου την τέταρτη, ημέρα Σάββατο, επιχειρηματίας και συνάδελφοι την έπιασαν και της είπαν: "Βρε Ρένα μου δεν το κόβεις αυτό το τραγούδι; Θα μας καταστρέψει στο τέλος. Ασ' το σήμερα που είναι και Σάββατο".

Η Ρένα αντέδρασε ως ήταν αναμενόμενο και θεώρησε ατυχή σύμπτωση το συμβάν των προηγούμενων ημερών. Ο επιχειρηματίας έκανε πίσω προειδοποιώντας ωστόσο ότι αν ξανασυμβεί θα έπρεπε να βρει άλλο τραγούδι. Εκείνο το βράδυ δεν είχε αγωνία μόνο η Βλαχοπούλου αλλά και οι συνάδελφοί της, η Ντιριντάουα, η Βασιλειάδου, ο Κοκκίνης, ο Γκιωνάκης...

Έφτασε η στιγμή για το επίμαχο τραγούδι. "Ο καιρός θα το γυρίσει σε βροχή", τα πρώτα σύννεφα στον ουρανό "Και σε λίγο η πρώτη στάλα της θα στάζει", είχε ήδη αρχίσει να ψιχαλίζει. "Και την όμορφη σιωπή να την κόβει μια αστραπή", άστραψε και βρόντηξε.

Η Βλαχοπούλου με το βλέμμα μια στον ουρανό και μια στους θεατές, είπε τη μαγική φράση: "Αλλά βρέξε δυνατά και η μπόρα ας κρατά..." Κατακλυσμός! Ο σώζων εαυτό σωθήτω! Μέσα σ' ένα λεπτό εξαφανίστηκαν οι πάντες και η Ρένα απομένοντας μόνη πάνω στη σκηνή, βρεγμένη ως το κόκκαλο, το πήρε απόφαση πως κάποια πράγματα φέρνουν κακοτυχία. Ή μήπως η ίδια ήταν κατσικοπόδαρη; Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα!