Καρέζη: Στο γάμο της με τον Χατζηφωτίου δεν πήγε ο πατέρας της - Το γαμήλιο ταξίδι στο Παρίσι

Υπήρξε το κορυφαίο γεγονός της κοσμικής Αθήνας για το 1962. Ο αμετανόητος πλέι μπόι Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύτηκε την νεαρή σταρ Τζένη Καρέζη. 

Καρέζη: Στο γάμο της με τον Χατζηφωτίου δεν πήγε ο πατέρας της - Το γαμήλιο ταξίδι στο Παρίσι

Όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι στο Λονδίνο το 1961. Η Καρέζη πήγε να βρει τον Ιάκωβο Καμπανέλλη με τον οποίο υπήρχε έντονο φλερτ την εποχή εκείνη αλλά έπεσε πάνω στην ώριμη γοητεία του Ζάχου και ερωτεύτηκε.

Στη συνέχεια ο Χατζηφωτίου θα δώσει το παρών παραμονή Χριστουγέννων στη γιορτή της Τζένης, εντυπωσιάστηκε και όλα άρχισαν να παίρνουν τη μορφή ενός ειδυλλίου που κατέληξε σε γάμο στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης, τον Μάιο του 1962 παρουσία όλης της καλής κοινωνίας. Προηγουμένως ο Ζάχος είχε εκμαιεύσει την υπόσχεση του Γρηγόρη Μπιθικώτση ότι θα τραγουδούσε στο γάμο τους.

Το παράδοξο είναι ότι στην τελετή δεν την συνόδεψε ο πατέρας της με τον οποίο κρατούσε από χρόνια αποστάσεις αλλά ο θείος της. Οι νεόνυμφοι θα κάνουν το ταξίδι του μέλιτος στην Πόλη του Φωτός και από το Παρίσι θα ξεκινήσει μια μυθική συμβίωση με λαμπερές κοσμικές εξόδους που όμως θα έχει σύντομη διάρκεια.

Σε ενάμιση χρόνο η Καρέζη θα απομυθοποιήσει τη "Γλυκιά ζωή", τις δεξιώσεις, τις υψηλές γνωριμίες και θα επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από το γάμο της με τον Ζάχο. Είναι ένα τέλος αλλά και μια αρχή. Την ίδια χρονιά η Τζένη πρωταγωνιστούσε στην ταινία "Η νύφη το 'σκασε!"