Η Βλαχοπούλου έπαιξε πρώτα στα τούρκικα την «Ελληνίδα στο Χαρέμι»!

Κι όμως η Ρένα Βλαχοπούλου πρωταγωνίστησε στην τούρκικη βερσιόν της ταινίας "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" είκοσι χρόνια νωρίτερα από την Ελληνική.

Η Βλαχοπούλου έπαιξε πρώτα στα τούρκικα την «Ελληνίδα στο Χαρέμι»!

Όλα συνέβησαν το 1951 όταν η Βλαχοπούλου συνόδεψε τις αδερφές Καλουτά στην Κωνσταντινούπολη κι εμφανίστηκε μαζί τους σε ένα από τα πολυτελέστερα κέντρα κάνοντας σόου πίστας. Ένας Τούρκος παραγωγός της πρότεινε να παίξει σε μια ταινία που είχε τον τίτλο "Ανατολίτικες νύχτες".

Η Ρένα υποδυόταν μια Ελληνίδα ντιζέζ που μπήκε στο χαρέμι ενός Σαουδάραβα από νεαρή ηλικία μέχρι να γίνει μεσήλικη. Το σενάριο θύμιζε σε γενικές γραμμές την "Ελληνίδα στο Χαρέμι" του Γιάννη Δαλιανίδη, μόνο που αντί για μουσική κωμωδία ήταν δράμα. Στην ουσία πρόκειται για το κινηματογραφικό της ντεμπούτο που δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Υπάρχουν μόνο κάποιες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν και οι αναμνήσεις της από τα γυρίσματα που δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς θυμόταν περισσότερο το υπερβολικό κρύο και την ακαταλαβίστικη τούρκικη γλώσσα.

Τότε η Βλαχοπούλου ήταν απλώς μια χαρισματική τραγουδίστρια και δεν φανταζόταν ποτέ πως μια δεκαετία αργότερα θα άρχιζε η μεγάλη καριέρα στο σινεμά. Στην ταινία αυτή η Ρένα εκτός των άλλων ερμήνευσε το τραγούδι του Σπάρτακου "Θα σε πάρω να φύγουμε".