«Η θεία από το Σικάγο»: Κορόιδευαν τον Ορέστη Μακρή ότι... παντρεύτηκε την κόρη του

Σήμερα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε την "θεία από το Σικάγο" και δεν μας ξενίζει το ζευγάρι Ορέστη Μακρή - Ελένης Ζαφειρίου, στην εποχή τους όμως...

«Η θεία από το Σικάγο»: Κορόιδευαν τον Ορέστη Μακρή ότι... παντρεύτηκε την κόρη του

Η "Θεία από το Σικάγο", ταινία του 1957 αποτέλεσε ένα θρίαμβο της κωμωδίας ενθαρρύνοντας τους κινηματογραφικούς παραγωγούς και τους σκηνοθέτες να επενδύσουν περισσότερο στο είδος αυτό, που μέχρι τότε παραμέριζαν οι υποτιθέμενες σοβαρές δραματικές ταινίες.

Το ζευγάρι Ορέστη Μακρή και Ελένης Ζαφειρίου ανατρέφει ένα μπουκέτο από πανέμορφες κόρες που κινδυνεύουν να μείνουν στο ράφι από την αυστηρότητα του πατέρα τους. μέχρις ότου η "θεία από το Σικάγο" εμφανιστεί ως από μηχανής θεός για να δώσει τη λύση. Η ταινία έκανε πάταγο αλλά τα λαϊκά περιοδικά της εποχής λοιδορούσαν τον Ορέστη Μακρή που καταδέχτηκε να παίξει έχοντας στο πλάι του την κατά πολύ νεότερή του Ελένη Ζαφειρίου. Σ' ένα από αυτά διαβάζουμε: "Δεν μπορούσαν να βάλουν κάποια συνομήλικη του Μακρή για σύζυγό του;"

Ο σπουδαίος ηθοποιός το έφερε βαρέως και κάποια φορά ρώτησε την συμπρωταγωνίστριά του: "Βρε Ελενίτσα σου κακοφαίνεται που κάνεις τη σύζυγό μου με τη διαφορά ηλικίας που έχουμε;" "Τι λέτε κύριε Μακρή, εγώ σας λατρεύω και το βρίσκω πολύ φυσικό. Γιατί δεν θα μπορούσατε να είστε άντρας μου;"

Η αλήθεια είναι πάντως πως οι μακιγιέρ της ταινίας έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να "σβήσουν" αυτή τη διαφορά ηλικίας στο πανί.