«Το κορίτσι με τα μαύρα»: Ο Ανέστης Βλάχος έδειρε τη Ζαφειρίου μέχρι αναισθησίας

Το ξύλο που μάζεψε η Ελένη Ζαφειρίου από τον "κακό" του ελληνικού σινεμά Ανέστη Βλάχο ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

«Το κορίτσι με τα μαύρα»: Ο Ανέστης Βλάχος έδειρε τη Ζαφειρίου μέχρι αναισθησίας

Το "Κορίτσι με τα μαύρα" είναι ταινία του 1956 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, που ευτύχησε να έχει ως πρωταγωνιστές το αξεπέραστο δίδυμο Λαμπέτη-Χορν. Γυρίστηκε στην Ύδρα με μία μόνο κάμερα. Στην ίδια ταινία εμφανίζεται και η Ελένη Ζαφειρίου υποδυόμενη την χήρα που συζητά όλο το νησί.

Ο "γιος" της Ανέστης Βλάχος υφίσταται την κοροϊδία όλων για τις ερωτικές αταξίες της χήρας. Κάποια στιγμή αποφασίζει να "ξεπλύνει" την ντροπή και καταχερίζει τη μάνα του. Μόνο που το ξύλο που της έδωσε δεν ήταν για τα μάτια του κόσμου. Η Ελένη Ζαφειρίου παραδέχτηκε ύστερα από χρόνια πως την έδειρε κανονικότατα και όταν τέλειωσε το γύρισμα την κατέβρεχαν με νερό για να συνέλθει.

Ο υπερβάλλων ζήλος του Ανέστη Βλάχου παραπέμπει σε ανάλογα επεισόδια από την ιστορία του ελληνικού σινεμά, όπως για παράδειγμα το ξύλο του Χατζηχρήστου στο Βέγγο στον "Ηλία του 16ου", ή τις ανάστροφες του Κούρκουλου στο Γαλανό αλλά και το ηχηρό χαστούκι του Παπαγιαννόπουλου στην Αρώνη στο "Μια τρελή, τρελή οικογένεια!"

Κάποιες φορές η αληθοφάνεια είχε μεγαλύτερη σημασία από την σωματική ακεραιότητα του ηθοποιού και ορισμένοι υπερέβαιναν τα εσκαμμένα ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες.