Η Παξινού ήθελε να παίζει σε κωμωδίες, αλλά δεν της έδιναν ρόλους!

Όχι πως δεν ήθελε να παίξει στο σινεμά η Κατίνα Παξινού. Προτιμούσε όμως τις κωμωδίες κι αυτό τρόμαζε τους σκηνοθέτες. 

Η Παξινού ήθελε να παίζει σε κωμωδίες, αλλά δεν της έδιναν ρόλους!

Η Κατίνα Παξινού θεωρείται μέχρι σήμερα η μεγάλη ντίβα της υποκριτικής στην Ελλάδα. Με αξιοζήλευτη θεατρική παρουσία, με διεθνείς κινηματογραφικές συμμετοχές, με το περίβλεπτο βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στο "Για ποιον χτυπά η καμπάνα"... Κι όμως ποτέ δεν την είδαμε στο ελληνικό σινεμά. Στην πραγματικότητα γύρισε μόνο μια ταινία.

Η Ελένη Ζαφειρίου έχει τη δική της εκδοχή, που την ανέπτυξε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη: "Η Παξινού ήθελε να γυρίσει κωμωδίες, αλλά δεν της έδιναν ρόλους σε κωμωδίες. Δεν ήταν εύκολο για κάποιο σκηνοθέτη να πέσει στα βαθιά νερά και να προχωρήσει μια ταινία με την Παξινού. Κάποτε είχα παραθέσει επί τούτου ένα γεύμα στην Κατίνα, στο Φίνο και στο Σακελλάριο, αλλά δεν έγινε τίποτα".

Κάπως έτσι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος στερήθηκε τις υπηρεσίες της Κατίνας Παξινού. Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι η ηθοποιός αυτή που φρόντιζε τόσο την καριέρα της είχε αντιληφθεί τη δύναμη που είχαν οι ελληνικές κωμωδίες του '50 και του '60, σε αντίθεση με συναδέλφους της που τις σνόμπαραν ανελέητα.