Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ξέρει ποιοι και γιατί «σκότωσαν» τον ελληνικό κινηματογράφο

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του ελληνικού σινεμά κι έχει κάθε δικαίωμα να μιλά για αυτόν.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ξέρει ποιοι και γιατί «σκότωσαν» τον ελληνικό κινηματογράφο

Ο άνθρωπος που έλαμψε σε όλο το φάσμα των ταινιών από τον εμβληματικό "Δράκο" του Κούνδουρου μέχρι το "Κοροϊδάκι της δεσποινίδας" και το "Ζητείται Ψεύτης" έζησε τ καλά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου εκ των έσω και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα μπορεί να μιλήσει για τον "χαμένο παράδεισο".

Μιλώντας κάποτε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη επισήμανε πως το σινεμά "αυτοτιμωρήθηκε". "Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ένας κουτός ανταγωνισμός που ξεκίνησε από τον Καραγιάννη. Αντιστάθηκε ο Φίνος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η κατάληξη ήταν να γυρίζονται ταινίες στο επίπεδο των σημερινών βιντεοταινιών. Ο Καραγιάννης σ' αυτό το θέμα ήταν εγκληματίας. Γύριζε ταινίες σε 8 μέρες".

Έτσι τελείωσε η "χρυσή εποχή" για την οποία ο Ηλιόπουλος είχε να λέει: "Ήταν σκληρά αλλά υπήρχε η ευχαρίστηση. Οι σκηνοθέτες πρόσεχαν τη δουλειά τους". Το μυστικό εκείνης της εποχής σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ότι δεν γυρίζονταν αποτυχίες. "Τα έργα που κάναμε ήταν δοκιμασμένα στο θέατρο και είχαν κάνει επιτυχίες. Από θεατρικές επιτυχίες δεν μπορούσε παρά να έβγαιναν καλές ταινίες". Να ήταν μόνο αυτό το μυστικό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου;