Φίνος σε Δαλιανίδη: «Τι τη θέλεις αυτή τη Βλαχοπούλου; Δεν την θέλει το πανί!»

Είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος τη Βλαχοπούλου του '60 σε μια ταινία του; Κι όμως είναι... Ο Φίνος στην αρχή δεν ήθελε να ακούει για Ρένα Βλαχοπούλου.

Φίνος σε Δαλιανίδη: «Τι τη θέλεις αυτή τη Βλαχοπούλου; Δεν την θέλει το πανί!»

Η Ρένα Βλαχοπούλου κατάφερε να κυριαρχήσει στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του '60 με φρεσκάδα και μπρίο απίστευτο για την τότε ηλικία της. Κάποιοι όπως ο Φίνος δεν μπορούσαν να διακρίνουν το χάρισμά της μπροστά στο φακό και χρειάστηκε ένας Δαλιανίδης για να την επιβάλει με επίμονες προσπάθειες.

Η υπόθεση "Βλαχοπούλου στο Πανί" ξεκινά ως εξής: Την εποχή που η κινηματογραφική Ρένα μπήκε στο μυαλό του νέου και φιλόδοξου Γιάννη Δαλιανίδη είχε ήδη προηγηθεί η επιτυχία του "Κατήφορου" και ετοιμάζονταν τα μιούζικαλ της Φίνος που θα έσπαγαν τα ταμεία. Το 1962 η ταινία "Μερικοί το προτιμούν κρύο" βρίσκεται στα σκαριά και μέσα από το σενάριο προκύπτει ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Βλαχοπούλου.

Τότε ο Φίνος που προηγουμένως είχε λαθέψει στην περίπτωση της Καρέζη, του Αυλωνίτη, της Βουγιουκλάκη και του Κούρκουλου αντιτάχθηκε σφοδρά σε αυτή την ιδέα. "Μα τι τη θέλεις τώρα αυτή τη Βλαχοπούλου; Στον κινηματογράφο δεν έκανε επιτυχία. Δεν τη θέλει το πανί" είπε στον Δαλιανίδη. "Μα Φίφη μου, δεν την χρησιμοποίησαν σωστά. Έχε μου εμπιστοσύνη και θα δεις ότι θα αρέσει πολύ", επέμεινε εκείνος.

"Δεν λέω, είναι καλή θεατρίνα. Στο θέατρο σκίζει αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι κινηματογραφική" Είδε κι έπαθε ο Δαλιανίδης για να την επιβάλει. Η αλήθεια είναι ότι η Ρένα του χρωστά μια μεγάλη καριέρα αλλά κι εκείνος της χρωστά τις μεγάλες του επιτυχίες όχι μόνο στα μιούζικαλ αλλά και στην "Χαρτοπαίχτρα" και στο "Φωνάζει ο Κλέφτης".

Το σημαντικότερο είναι ότι ο Φίνος που συχνά έπεφτε έξω στις επιλογές του εξασφάλισε μια βεντέτα μεγάλου διαμετρήματος που του έδωσε την δυνατότητα να κινηματογραφεί απερίσπαστος σε όλη τη δεκαετία του '60.