Η Αλίκη στο Ναυτικό: Όταν η Βουγιουκλάκη έδιωξε από το πλατό τη μνηστή του Σακελλάριου

Η σχέση της Εθνικής μας σταρ με τον Αλέκο Σακελλάριο πέρασε από χίλια κύματα κι έφταιγε για αυτό η Μπέμπη Κούλα, μνηστή και μετέπειτα δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη.

Η Αλίκη στο Ναυτικό: Όταν η Βουγιουκλάκη έδιωξε από το πλατό τη μνηστή του Σακελλάριου

Η Αλίκη είχε κατηγορήσει τον Σακελλάριο ενώπιον του Φίνου ότι δεν της έκανε πλάνα, κι ενόσω μιλούσε ο φακός ήταν στραμμένος αλλού, εννοώντας φυσικά ότι ευνοεί τη μνηστή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Σακελλάριου που χρησιμοποιώντας ακατονόμαστες ύβρεις στράφηκε εναντίον της Βουγιουκλάκη.

Η αντιπαράθεση είχε και συνέχεια στην «Αλίκη στο Ναυτικό». Η Μπέμπη Κούλα που, όπως φαίνεται, το κρατούσε μανιάτικο ειρωνευόταν την Βουγιουκλάκη για τον τρόπο που χόρευε στο Τράβα μπρος και μη σε νοιάζει. Τότε η Αλίκη ζήτησε να φύγει από το πλατό. Σχολιάζοντας μετά από χρόνια την απαίτησή της αυτή είχε πει:
«Είναι σπουδαίο να ξέρεις να διεκδικείς αυτό που σου ανήκει και να σ' αφήνουν να κάνεις τη δουλειά σου... Δεν μ' ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι αρκεί να μην πειράζουν εμένα».

Η Μπέμπη Κούλα στο μεταξύ με προτροπή του Σακελλάριου έγινε Νίκη Λινάρδου και με αυτό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο τράβηξε το δρόμο της από το «Υπάρχει και φιλότιμο» ως κόρη του Μαυρογιαλούρου μέχρι το «Καλώς ήρθε το δολάριο». Στα τέλη της δεκαετίας του '60 οι μυθικοί καβγάδες με την Αλίκη είχαν πια ξεχαστεί.