Μάρθα Καραγιάννη: Μια νύχτα με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ

Και ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και μπήκε στο μαγαζί ένας ψηλός και όμορφος άντρας. Η είσοδός του έφερε μεγάλη αναστάτωση. Στο πρόσωπό του όλοι αναγνώρισαν ένα διάσημο σταρ του Χόλιγουντ.

Μάρθα Καραγιάννη: Μια νύχτα με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ

Οι Αθηναϊκές νύχτες στα χρόνια του '50 και του '60 είχαν ένα δικό τους άρωμα που χάθηκε μέσα στο χρόνο, ίσως γιατί μαζί τους χάθηκαν κι εκείνες οι μεγάλες προσωπικότητες του θεάματος που έδιναν την απαραίτητη μαγεία στην δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων.

Στα νυχτερινά κέντρα της εποχής θα μπορούσε να συναντήσει κανείς τους πιο δημοφιλείς αστέρες του πλανήτη. Την επόμενη στιγμή μπορούσε να ανοίξει η πόρτα και να εμφανιστεί ένας σταρ του κινηματογράφου ή της μουσικής, όπως ακριβώς έγινε κι εκείνο το βράδυ στη περίφημη "Σπηλιά του Παρασκευά", όπου τραγουδούσε η Μάγια Μελάγια και η νεαρή Μάρθα Καραγιάννη χόρευε με τον Γιώργο Μαρά.

Η γνώριμη κορμοστασιά του Χολυγουντιανού γόη προκάλεσε ντελίριο σε καλλιτέχνες και κοινό. Ακολούθησε ένα γλέντι τρελό, τα σπασμένα πιάτα έγινα στίβες στην πίστα και η Μάρθα τα έδωσε όλα στο χορό. Ο Μίτσαμ καταγοητευμένος της ζήτησε αν μη τι άλλο να φωτογραφηθούν.

"Ήταν ωραίος άντρας" παραδέχτηκε, "αλλά εμένα μου άρεσαν τα απλά, λαϊκά παιδιά". Φλέρταρε απλά με την ιδέα να φωτογραφηθεί με τον κοσμαγάπητο γόη αλλά ως εκεί. Κι ο Μίτσαμ έμεινε με την όρεξη...

Η κοινή τους φωτογραφία πάντως προδίδει μια ζεστή συμπάθεια και έναν ενθουσιασμό ανάμεσά τους. Τον καιρό εκείνο η Καραγιάννη αρχίζει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως "Τρεις κούκλες κι εγώ", "ζητείται κλέφτης", που την καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού.